ГоловнаСвіт

Скарбника Ватикану звинуватили в розбещенні неповнолітніх в Австралії

Кардинал Джордж Пелл заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Скарбника Ватикану звинуватили в розбещенні неповнолітніх в Австралії
Кардинал Джордж Пелл
Фото: abc.net.au

Австралійського кардинала Джорджа Пелла, що займає посаду скарбника Ватикану, звинуватили в розпусних діях щодо неповнолітніх.

Про це повідомила поліція австралійського штату Вікторія, повідомляє Бі-бі-сі.

У поліції уточнили, що йдеться про множинні епізоди, які відбувалися в минулому. Кардинал, який зараз живе в Римі, повинен буде з'явитися в суд у Мельбурні 18 липня.

У канцелярії архієпископа Сіднейського заявили, що священик "категорично заперечує всі звинувачення і має намір захищати своє добре ім'я".

В Австралії проводять розслідування випадків сексуального насильства над дітьми та ролі католицької церкви в приховуванні подібних випадків. Воно пов'язане зі звинуваченнями на адресу священика Джеральда Рісдейла, який з 1993-го по 2013 рік уже відбував покарання за злочини проти неповнолітніх. За версією слідства, Рісдейл причетний до сексуального насильства над 130 хлопчиками в період з 1960-х до 1980-х років.

На початку 1970-х років Пелл жив з Рісдейлом в одному будинку, і комісія вважає, що він міг знати про злочини останнього, а також міг бути обізнаний про схожі дії з боку інших знайомих йому священнослужителів. У лютому Пелл давав свідчення перед комісією у цій справі. Він визнав, що церква допускала "жахливі помилки", відмовляючись вірити постраждалим дітям.

На початку цього року представники католицької церкви Австралії заявили, що жертвам сексуального насильства буде виплачено компенсацію в розмірі 213 млн доларів.

Нагадаємо, після свого обрання в березні 2013 року папа Римський Франциск оголосив про початок рішучої боротьби з педофілією. У квітні 2014 року він вибачився за священиків, які чинили насильство над дітьми. А через місяць, у травні, і зовсім порівняв їхні дії з "сатанинською месою", підкресливши, що до подібних злочинів буде застосовуватися політика "нульової терпимості".

Всього, за підрахунками Ватикану, за останні десять років було зафіксовано понад 3420 випадків зловживання становищем серед служителів церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram