ГоловнаСвіт

Шотландія відклала підготовку референдуму про незалежність

Рішення може залежати від умов виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Шотландія відклала підготовку референдуму про незалежність
Никола Стерджен
Фото: EPA/UPG

Голова уряду Шотландії Нікола Стерджен тимчасово відмовилася від підготовки другого референдуму про незалежність країни від Великобританії.

Виступаючи у вівторок, 27 червня, перед депутатами шотландського парламенту в Единбурзі, вона заявила, що питання проведення референдуму слід вирішувати після того, як стане зрозуміло, на яких умовах Великобританія виходить з Європейського Союзу. Тож до цієї теми в Шотландії можуть повернутися щонайшвидше восени 2018 року, передає Німецька хвиля.

Як зазначає агентство dpa, рішення Стерджен, можливо, пов'язане з нищівною поразкою її партії SNP на недавніх парламентських виборах у Великій Британії. Шотландські націоналісти втратили 21 із 56 мандатів у парламенті країни.

Під час першого референдуму, проведеного 2014 року, 55 відсотків виборців не підтримали ідею незалежності Шотландії.

Нагадаємо, що наприкінці березня парламент Шотландії підтримав проведення повторного референдуму про незалежність. У Шотландії не згодні з результатами референдуму про членство Британії в ЄС. Більшість жителів (62%) на референдумі в червні 2016 року проголосували за збереження членства країни в Євросоюзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram