ГоловнаСвіт

Вертоліт атакував Верховний суд Венесуели

Пілот вимагав відставки президента країни.

Вертоліт атакував Верховний суд Венесуели
Фото: twitter.com/XEVATabasco

Будівлю Верховного суду Венесуели у Каракасі 27 червня обстріляли з вертольота.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро розповів, що вертоліт обстріляв будівлю суду і запустив дві гранати, одна з яких не вибухнула, пише Бі-бі-сі.

"Один з пілотів раніше був пілотом Мігеля Родрігеса Торреса, колишнього міністра [внутрішніх справ], який перебуває в контакті з ЦРУ", - сказав Мадуро.

Вертоліт належав корпусу наукових, кримінальних і криміналістичних розслідувань поліції Венесуели (CICPC), повідомив міністр зв'язку та інформації Ернесто Вільєгас. "Один чоловік підняв зброю проти республіки. Він викрав вертоліт і атакував Верховний суд", - наводить канал NTN 24 слова Вільєгаса.

Соціальними мережами розійшлися фотографії вертольота в лівреї CICPC, з борту якого вивішений плакат із написом "350. Libertad" ("350. Свобода"). У статті 350 конституції Венесуели йдеться про можливість невизнання громадянами влади, якщо вона порушує демократичні цінності і права людини.

Місцеві ЗМІ зазначають, що пілотом вертольота міг бути офіцер CICPC Оскар Перес. У соціальних мережах опубліковано його відеозвернення. "Ми - коаліція військових, поліцейських і цивільних службовців у пошуку балансу і проти недовговічного злочинного уряду", - каже пілот на відео.

За його словами, в угрупування немає партійної приналежності. "Президент Ніколас Мадуро, ми вимагаємо, щоб ти негайно пішов у відставку разом з міністрами і щоб були оголошені загальні вибори. Ця битва не проти іншої частини збройних сил, а проти безкарності, нав'язаної цим урядом, проти тиранії, проти смерті молодих людей, які борються за свої законні права. Проти голоду, проти відсутності охорони здоров'я і проти фанатизму. Це боротьба за життя, за надію, яку ми будуємо", - каже Перес.

З квітня у Венесуелі не припиняються антиурядові акції протесту.

Глибока економічна та політична криза у Венесуелі призвела до галопуючої інфляції, стрімкого зростання злочинності і регулярних вуличних сутичок між демонстрантами і силами безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram