ГоловнаСвіт

Число загиблих у Венесуелі сягнуло 48 осіб

Від початку протестів 1 квітня сотні людей зазнали поранень, понад 2 тис. затримано, 161 - заарештовано. 

Число загиблих у Венесуелі сягнуло 48 осіб
Фото: EPA/UPG

Через 50 днів після початку масових протестів у Венесуелі число загиблих досягло 48 осіб. Про це повідомила влада країни в неділю, 21 травня, передає DW.

23-річний учасник демонстрації 20 травня загинув від рани, яку дістав у результаті пострілу в груди. У генеральній прокуратурі заявили, що по мешканцях міста Валера штату Трухільо, які вийшли на антиурядову демонстрацію, було відкрито вогонь. Також були поранені 18-річний юнак та 50-річна жінка.

Цього дня по всій Венесуелі в акціях протесту проти політики президента Ніколаса Мадуро брали участь понад 200 тисяч осіб. Лише в Каракасі близько 160 тисяч демонстрантів пройшли маршем у бік міністерства внутрішніх справ по головній автостраді венесуельської столиці, багато хто був у саморобних захисних масках, несли щити, палиці та каміння.

У низці міст протести переросли в криваві сутички з поліцією та армією. У Каракасі, за даними місцевої влади, були поранені 46 осіб.

З початку протестів 1 квітня сотні людей зазнали тілесних ушкоджень, близько 2200 осіб було затримано, 161 - заарештовано, пише агентство AFP з посиланням на правозахисників. Країну охоплено глибокою економічною кризою.

Як повідомлялося 1 травня, у  Венесуелі підвищили зарплати  на 60%  після протестів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram