ГоловнаСвіт

Другий апеляційний суд заблокував імміграційний указ Трампа

Найімовірніше, остаточно конфлікт вирішиться у Верховному суді США.

Другий апеляційний суд заблокував імміграційний указ Трампа
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд у Сан-Франциско в понеділок, 12 червня, заблокував імміграційний указ президента США Дональда Трампа, який тимчасово призупиняє в'їзд в країну громадян шести мусульманських країн.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

"Навіть для президента імміграція не є театром одного актора", - йдеться у відповідному рішенні.

Так суд майже повністю підтвердив рішення нижчого суду на Гаваях, який скасував указ Трампа. У травні аналогічне рішення ухвалив апеляційний суд у штаті Вірджинія.

Найімовірніше, остаточно конфлікт вирішиться у Верховному суді США. На початку червня міністерство юстиції країни звернулося у вищу судову інстанцію з клопотанням про поновлення дії імміграційного указу.

Трамп 27 січня підписав указ про заборону в'їзду в США протягом найближчих 90 днів громадянам семи держав - Ірану, Іраку, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену. Заборона стосується власників грін-карт, а також іноземців з подвійним громадянством (за винятком випадків, коли один з паспортів - американський). Після масштабної критики Вашингтон частково послабив обмеження, серед іншого для осіб з подвійним громадянством, яким дозволено в'їзд в США, якщо один з паспортів не був виданий в "проблемних" країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram