ГоловнаСвіт

Ядерна програма КНДР є першочерговою загрозою світовій безпеці, - Пентагон

Меттіс зазначив, що Пхеньян досяг значних успіхів у розвитку озброєнь.

Ядерна програма КНДР є першочерговою загрозою світовій безпеці, - Пентагон
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що ракетні та ядерні програми КНДР становлять першочергову загрозу безпеці.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Програма ядерного озброєння [північнокорейського] режиму є реальною загрозою для всіх, і провокаційні дії режиму, які відверто є незаконними в рамках міжнародного права, не припинилися, незважаючи на осуд і санкції Організації Об'єднаних Націй", - зазначив Меттіс у письмовій заяві до Комітету збройних сил.

Він додав, що Північна Корея є "найбільш нагальною і небезпечною загрозою миру і безпеці".

"Північна Корея продовжує погоню за ядерною зброєю, а засоби її доставки зросли в темпах і масштабах", - наголосив міністр.

Нагадаємо, 8 червня КНДР здійснила запуск протикорабельних ракет.

КНДР продовжує тестові запуски балістичних ракет, незважаючи на осуд світової спільноти. У квітні вона провела два тестові запуски, які закінчилися невдачею - обидві ракети вибухнули в перші хвилини польоту.

Ще один запуск відбувся 14 травня. Північнокорейське офіційне агентство ЦТАК стверджувало, що під час запуску успішно було протестовано можливість ракети нести велику ядерну боєголовку.

У червні Рада безпеки ООН розширила санкції проти КНДР, які передбачають заборону на в'їзд до країн ООН низки чиновників і організацій та замороження їхніх рахунків по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram