ГоловнаСвіт

У Росії на концерті групи "Прем'єр-міністр" затримали активіста з плакатом "Пора йти, Дімон"

У поліції заявили, що Філіппов порушив адміністративне законодавство.

У російській Вологді під час концерту групи "Прем'єр-міністр", присвяченого анексії Криму, затримали активіста Ігоря Філіппова, який тримав у руках плакат з написом "Пора йти, Дімон".

Про це пише "Медуза".

Плакат був виготовлений в стилі головного зображення з розслідування Фонду боротьби з корупцією про "таємну імперію" російського прем'єра Дмитра Медведєва.

Фото: Скріншот відео

У поліції заявили, що Філіппов порушив адміністративне законодавство.

Нагадаємо, на початку березня фонд опозиціонера Олексія Навального опублікував розслідування про "таємну імперію" Медведєва. У матеріалах йдеться, що російський прем'єр має яхти, садиби, агрокомплекс і виноробні в РФ та Італії. За даними ФБК, нерухомість належить Медведєву через підставні фонди і довірених осіб. Розслідування викликало великий резонанс у суспільстві, через добу після публікації ФБК отримав пожертвування на суму 1,1 млн рублів.

У Кремлі назвали розслідування ФБК "не першим прикладом творчості відомого засудженого громадянина". А прес-секретар Медведєва Наталія Тімакова назвала публікацію "пропагандистським випадом опозиційного і засудженого персонажа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram