ГоловнаСвіт

Європол заявив про значну активізацію міжнародних банд

Європол веде розслідування стосовно близько 5 тис. міжнародних ОЗГ.

Європол заявив про значну активізацію міжнародних банд
Rob Wainwright
Фото: EPA/UPG

В Європолі відзначають зростання кількості міжнародних злочинних груп, а також збільшення використання сучасних технологій для протиправної діяльності.

Про це йдеться в доповіді Європолу щодо оцінки небезпечної і організованої злочинності у 2017 році (SOCTA), повідомляє "Укрінформ"

"У 2017 році в доповіді визначено близько 5 тис. міжнародних організованих злочинних груп, щодо яких проводить розслідування Європол", - заявив директор правоохоронного агентства ЄС Роб Вейнрайт.

В Європолі констатують, що в 2013 році було зафіксовано 3,6 тис. організованих злочинних груп. Тенденція до їх зростання пов'язана з виникненням груп малої чисельності, включаючи окремих аферистів, які проводять злочинну діяльність в інтернеті.

"Головними двигунами організованої злочинності в ЄС стали підробка документів, відмивання грошей, онлайн-торгівля нелегальними товарами і послугами", - заявили в Євростаті.

Нагадаємо, в середині грудня 2016 року голова МВС України Арсен Аваков у Нідерландах підписав угоду про співпрацю з Європолом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram