ГоловнаСвіт

Туреччина заявила про хакерську атаку на енергосистему

"Виявили і запобігли спробам проникнення в систему контролю і розподілу електричної енергії".

Туреччина заявила про хакерську атаку на енергосистему
Фото: enerji.gov.tr

Туреччина заявила про запобігання масштабної хакерської атаки на систему контролю і розподілу електроенергії.

Згідно з повідомленням Міністерства енергетики та природних ресурсів Туреччини, дії хакерів щодо енергосистеми країни стали фіксуватися після запобігання спроби перевороту 15 липня.

"Були виявлені і відвернені спроби проникнення в систему контролю і розподілу електроенергії. Дії хакерів - показник, що готуються великі спроби саботажу в енергогалузі Туреччини. З огляду на ймовірність повторення атак, особливо в новорічну ніч, вжито додаткових заходів", - цитує заяву державне агентство "Анадолу".

В останні дні в західних регіонах країни фіксувалися перебої в енергопостачанні, і зараз офіційні структури Туреччини проводять розслідування на предмет виявлення зв'язку цих подій з діями хакерів.

Нагадаємо, в 2015 році російські хакери атакували низку українських обленерго, зумівши вимкнути від світла кілька районів Івано-Франківської області. Збій в роботі "Прикарпаттяобленерго" став першим зафіксованим випадком вимкнення електроенергії, який було викликано хакерською атакою.

30 грудня 2016 року шкідливий код в одному зі своїх комп'ютерів знайшла американська енергокомпанія Burlington Electric (штат Вермонт).

Обидві атаки пов'язані з російськими хакерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram