ГоловнаСвіт

Трамп назвав Путіна "дуже розумним" за відмову вислати американських дипломатів

Раніше Путін назвав нові санкції США проти Росії "провокаційними".

Обраний президент США Дональд Трамп похвалив президента Росії Володимира Путіна за рішення не висилати з Росії американських дипломатів у відповідь на висилання їхніх російських колег із США.

"Відмінний хід Путіна з відтермінуванням [дій у відповідь]. Я завжди знав, що він дуже розумний", - написав Трамп у своєму Твіттері.

Раніше в п'ятницю Путін відмовився висилати американських дипломатів з Росії. Водночас російський лідер назвав нові санкції США проти Росії "провокаційними". Він сказав, що вони призведуть до погіршення російсько-американських відносин. Подальші кроки з відновлення відносин між країнами Кремль буде вибудовувати виходячи з політики майбутнього президента США Дональда Трампа, додав він.

29 грудня влада США ввела дипломатичні санкції проти Росії: Вашингтон розпорядився вислати з країни 35 російських дипломатів і закрити дві заміські резиденції російського посольства в США. Під санкції також потрапили кілька фізичних осіб, а також ГРУ і ФСБ. США ввели санкції через звинувачення на адресу Росії про причетність російських спецслужб до хакерських атак в США під час виборчої кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram