ГоловнаСвіт

В Польщі поховали водія, загиблого в берлінському теракті

Проводжати 37-річного Урбана в останню дорогу прибув президент Анджей Дуда.

В Польщі поховали водія, загиблого в берлінському теракті
Фото: EPA/UPG

У Польщі відбувся похорон водія Лукаша Урбана, який став жертвою теракту на різдвяному ринку в Берліні 19 грудня. Траурна церемонія відбулася в п'ятницю, 30 грудня, в рідному селі водія за 15 кілометрів від кордону з Німеччиною, повідомляє DW.

Проводжати 37-річного Урбана в останню дорогу прийшли кілька сотень людей, серед них президент Польщі Анджей Дуда, передає агентство dpa.

Всі обставини загибелі Урбана досі не відомі. Колоті рани на його тілі можуть свідчити про те, що він чинив опір терористові Анісу Амрі, який захопив його вантажівку, що перевозила сталеві конструкції з Італії в Берлін. У німецьких ЗМІ висловлюють припущення, що Лукаш Урбан, можливо, запобіг масштабнішу трагедію, оскільки під колеса машини могло потрапити ще більше людей. Однак встановлені під час розслідування факти свідчать, що поляк був поранений пострілом в голову за кілька годин до здійснення теракту.

В результаті наїзду вантажівки на відвідувачів різдвяного ярмарку в Берліні під колесами транспортного засобу загинули 11 людей, ще близько 50 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Згодом у кабіні вантажівки було знайдено тіло водія.

Поліція виявила на кермі і в самій кабіні відбитки пальців головного підозрюваного - вихідця з Тунісу Аніса Амрі. 23 грудня його застрелила поліція в Мілані, коли він відкрив стрілянину під час спроби перевірки документів правоохоронцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram