ГоловнаСвіт

У ФРН відпустили громадянина Тунісу, затриманого у справі про теракт у Берліні

Розслідування показало, що затриманий не міг бути пов'язаний з берлінським терористом.

У ФРН відпустили громадянина Тунісу, затриманого у справі про теракт у Берліні
Теракт в Берлине
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Німеччини відпустила вихідця з Тунісу, затриманого за підозрою в участі в організації теракту в Берліні.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на прес-службу відомства.

"Розслідування показало, що затриманий не міг бути пов'язаний з Анісом Амрі, тому його було випущено на свободу", - заявила представник прокуратури Фрауке Келлер.

Вона також розповіла, що калібр пістолета, з якого Амрі застрелив водія вантажівки, збігається з калібром знайденого поруч з тілом загиблого в Мілані. Щоб з'ясувати, чи той це пістолет, необхідно провести додаткові експертизи.

Напередодні в Німеччині затримали громадянина Тунісу, який, за версією прокуратури, міг бути пов'язаний з терактом в Берліні. Його номер телефону записано в мобільному Аніса Амрі, якого вважають водієм вантажівки, який в'їхав у натовп на ярмарку в Берліні. 23 грудня поліція застрелила Амрі в Мілані.

Вантажівка врізалася в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні 19 грудня. В результаті загинули 12 людей, більш як 50 були поранені. Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Як повідомлялося раніше в четвер, автосистема гальмування вантажівки дозволила уникнути більшої кількості жертв теракту в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram