ГоловнаСвіт

Сирійська армія заявила про повне припинення бойових дій з 30 грудня

Сирійська армія заявила про повне припинення бойових дій з 30 грудня
Сирия
Фото: www.timesofisrael.com

Сирійська армія заявила про всеосяжне припинення бойових дій на території країни, починаючи з 00:00 30 грудня.

Про це повідомляє сирійське  агентство "САНА".

"Командування оголошує про набуття чинності угоди про всеосяжне припинення бойових дій на всій території Сирійської Арабської Республіки, починаючи з 00:00 30 грудня", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошують, що угоди про припинення бойових дій досягнуто "з метою підготовки сприятливого ґрунту для підтримки політичного процесу з урегулювання кризи в Сирії".

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що сторони сирійського конфлікту підписали заяву про припинення вогню і готовність розпочати мирні переговори.

Як повідомляли турецькі ЗМІ, Туреччина і Росія узгодили план всеосяжного перемир'я, який представлять сторонам конфлікту в Сирії, і пропонують припинити бойові дії з 29 грудня. Повідомляли, що дія угоди охопить усі райони, де йдуть бої між військовими опозиції і силами режиму президента Сирії Башара Асада.

Нагадаємо, що Росія з осені 2015 року воює в Сирії на боці уряду Башара Асада. Від початку операції російська авіація здійснила понад 18,8 тис. вильотів, завдавши 71 тис. ударів по сирійських містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram