ГоловнаСвіт

У Хорватії чиновника звинуватили у справі про неякісний ремонт українських винищувачів

Представник Міноборони країни вимагав хабар за контракт на оновлення парку військових літаків.

У Хорватії чиновника звинуватили у справі про неякісний ремонт українських винищувачів
Фото: aviationsim.at.ua

У Хорватії в корупції звинуватили чиновника, який за хабар нібито сприяв отриманню "Укрспецекспортом" угоди на оновлення парку військових літаків, повідомляє DW.

Хорватська антикорупційна прокуратура в п'ятницю, 30 грудня, висунула звинувачення двом особам, серед яких і чиновник з міністерства оборони країни, в отриманні хабарів у зв'язку з контрактом на оновлення парку військових літаків.

За даними прокуратури, чиновник вимагав від двох іноземних фірм хабара, обіцяючи їм "право на отримання договору на капітальний ремонт і закупівлю додаткових літаків МіГ-21". Одна з компаній відмовилася платити хабар в 50 тис. євро. Другий підозрюваний - громадянин Хорватії, який представляв іншу компанію, передав посадовцю не менш як 10 тис. євро в січні і лютому 2016 року.

Нагадаємо, про корупційний скандал стало відомо в березні. Військова поліція Хорватії почала розслідування дій чиновників Міноборони країни, які організували конкурс на придбання і модернізацію радянських військових літаків МіГ-21. Слідство підозрювало у хабарництві хорватських чиновників Міноборони і стверджувало, що поставлені літаки непридатні до експлуатації і не відповідали технічній документації.

У рамках угоди Хорватія заплатила більш ніж €17 млн за капітальний ремонт семи МіГ-21 в Україні, а також на ці гроші країна купила ще п'ять літаків такого типу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram