ГоловнаСвіт

ЗМІ повідомили про наказ Обами вбити лідерів "Ан-Нусри" в Сирії

Під час операції зі знищення терористів передбачають використання безпілотників.

ЗМІ повідомили про наказ Обами вбити лідерів "Ан-Нусри" в Сирії
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама дав Пентагону наказ знайти і вбити лідерів терористичного угруповання "Фронт ан-Нусра" (відома також як "Джабхат Фатах аш-Шам") в Сирії.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на представників американської влади.

За даними газети, під час операції будуть використані безпілотники.

На рішення Обами вплинули останні дані американської розвідки про те, що терористична організація "Аль-Каїда" створює в Сирії через "Фронт ан-Нусру" велику базу і може зайняти позиції, які втрачає "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Цей крок підкреслює рішучість Обами в першу чергу вести в Сирії контртерористичну операцію, а не намагатися добитися усунення президента Башара Асада, відзначає WP. Видання, посилаючись на радників Обами, зазначає, що президент США був усе більш незадоволений тим, що Пентагон і американська розвідка не робили більше для боротьби з лідерами "Фронту ан-Нусра", зважаючи на відомості про зростаючу загрозу з боку цього угруповання.

За даними видання, з початку жовтня США за допомогою безпілотників убили чотирьох високопоставлених представників "Фронту ан-Нусри". Останню атаку проти угруповання було проведено 2 листопада.

Як повідомляли в жовтні, за даними ЗМІ, "Фронт ан-Нусра" готує серію терактів у Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram