ГоловнаСвіт

В Оклахомі поліцейській висунули звинувачення в убивстві афроамериканця

За ненавмисне вбивство першого ступеня їй загрожує від чотирьох років ув'язнення.

В Оклахомі поліцейській висунули звинувачення в убивстві афроамериканця
Бетти Шелби
Фото: EPA/UPG

Співробітниці поліції американського міста Талса, штат Оклахома, яка застрелила беззбройного афроамериканця, висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві першого ступеня.

Про це повідомляє The Guardian. Як розповіли виданню в прокуратурі, ордер на арешт Бетті Шелбі вже видано.

Жінка заявляє, що 40-річний Теренс Кратчер, який стояв біля своєї зламаної машини, "не слухав її наказів, бурмотів щось собі під ніс", і вона відкрила вогонь, коли він просунув руку у вікно автомобіля, передає BBC.

За словами адвоката обвинуваченої, чорношкірий чоловік перебував під впливом синтетичного наркотику, сліди якого були згодом виявлені в його машині.

Родичі Кратчера стверджують, що вікно автомобіля було підняте. При цьому на запису, опублікованому поліцейськими незабаром після вбивства, видно, що чоловік виконав наказ поліцейської і стояв з піднятими руками, коли в нього вистрілили.

За ненавмисне вбивство першого ступеня Бетті Шелбі загрожує від чотирьох років ув'язнення.

Загибель чоловіка спровокувала акції протесту в Талсі, проте всі вони проходили мирно.

Теренса Кратчера застрелили 19 вересня біля його машини. За словами правоохоронців, у поліцію надійшов дзвінок, в якому повідомляли, що посеред дороги стоїть джип, водій якого поводиться досить підозріло. Прибулі на місце співробітники органів правопорядку попросили в чоловіка документи. Коли він підійшов до машини, напарник Бетті Шелбі знерухомив його за допомогою електрошокера, після цього жінка сама вистрілила в нього.

Начальник місцевої поліції Чак Джордан заявив, що при собі загиблий не мав зброї. В автомобілі Кратчера її також не знайшли.

Нагадаємо, 21 вересня в Північній Кароліні почалися протести після вбивства афроамериканця поліцейським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram