ГоловнаСвіт

Компартія Китаю закликала своїх керівників до скромності

Газета КПК закликала чиновників нести відповідальність за порушення законів членами їхніх сімей.

Компартія Китаю закликала своїх керівників до скромності
Фото: EPA/UPG

Усі члени Комуністичної партії Китаю, в першу чергу ті, хто займає керівні пости, повинні не тільки строго дотримуватися законів і дисципліни, а й нести відповідальність за порушення законів членами їхніх сімей.

Про це йдеться в статті, опублікованій органом ЦК КПК газетою "Женьмінь жибао".

Стаття приурочена до винесення в понеділок вироку Лін Цзіхуа - колишньому начальнику канцелярії ЦК КПК при голові КНР Ху Цзіньтао, якого на посаді голови держави змінив Сі Цзіньпін.

У редакційній статті видання наголошує, що перед законом рівні всі, і пише: "Всі товариші по партії, особливо керівні кадрові працівники, повинні зробити серйозні уроки з кримінальної справи Лін Цзіхуа".

"Необхідно суворо дотримуватися вимог партійної дисципліни і відповідних правил, здійснювати жорсткий контроль над членами своїх родин, а також над тими, хто працює поруч із вами", - зазначає видання.

"За всіма, хто має владу, буде вестися спостереження, щоб гарантувати, що влада, дана партією і народом, використовується на благо народу", - йдеться в статті.

Лін Цзіхуа засуджено до довічного ув'язнення за корупцію. Його визнали винним у хабарництві, незаконному отриманні інформації, що становить держтаємницю, і в зловживанні службовим становищем. Судові слухання проходили за зачиненими дверима.

Лін Цзіхуа очолював канцелярію ЦК КПК з 2007-го до 2012 року, коли його було втягнуто в скандал, пов'язаний із приховуванням обставин загибелі його сина в автокатастрофі на "Феррарі". Справу проти колишнього високопоставленого чиновника порушили в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram