ГоловнаСвіт

Найближчого помічника екс-президента КНР посадили довічно

Пекін також веде переговори про екстрадицію зі США брата засудженого.

Найближчого помічника екс-президента КНР посадили довічно
Лин Цзихуа
Фото: EPA/UPG

Найближчого помічника колишнього голови КНР Ху Цзиньтао засудили до довічного ув'язнення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Суд визнав Лін Цзіхуа (Ling Jihua) винним у хабарництві, незаконному отриманні доступу до державних секретів і зловживанні владою. Процес над ним проходив у закритому режимі в місті Тяньцзінь. Свою провину він повністю визнав.

Лін Цзіхуа, протеже Ху Цзиньтао, затримали за підозрою в корупції і непотизмі в грудні 2014 року, а в липні 2015-го заарештували.

У 2012 році його було відсторонено від усіх посад і з пониженням переведено на іншу роботу після того, як його син Лін Гу, який перебував за кермом Ferrari 458 Spider вартістю мільйон доларів, потрапив в аварію в Пекіні. 23-річний водій і дві його пасажирки загинули на місці. Під час розслідування з'ясувалося, що хлопець перебував за кермом голим, одна з його супутниць була роздягнена повністю, друга частково.

Зараз Пекін також веде переговори про екстрадицію зі США брата Лін Цзіхуа, Лін Ваньчена. Він переїхав за океан у 2014 році. За деякими даними, з собою родич відвіз безліч партійних і державних секретів і коди до ядерної зброї КНР, якими поділився з американською розвідкою. Сам Лін Ваньчен це категорично заперечує: за його словами, він переїхав до Штатів, щоб у спокійній обстановці написати посібник для гри в гольф.

Як повідомляли раніше в липні, прем'єр Китаю обіцяє зробити економіку країни більш інноваційною та відкритою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram