ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський уряд заборонив "небезпечне водіння"

Зі штрафами "за небезпечне водіння" у Медведєва ще не визначилися

Російський уряд заборонив "небезпечне водіння"
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду, яка забороняє "небезпечне водіння", а також дає пояснення цьому визначенню.

Документ було оприлюднено на сайті уряду РФ.

У документі йдеться, що під визначенням "небезпечного водіння" треба розуміти неодноразове скоєння однієї чи кількох дій на дорогах, які створюють загрозу загибелі або поранення людей.

Як випливає з постанови, до таких дій відноситься перешкоджання обгону, недотримання бокового інтервалу, різке гальмування, недотримання безпечної дистанції, перестроювання під час інтенсивного руху і невиконання вимоги дати дорогу транспортному засобу при перестроюванні.

"Небезпечне водіння характеризується підвищеною небезпекою для руху саме внаслідок вчинення сукупності перерахованих дій водія, що здійснюються протягом відносно короткого періоду часу", - пояснюється в документі.

Сам же Медведєв зазначив, що в Росії через інтенсивний рух необхідно постійно коригувати законодавство для безпеки.

Штраф за "небезпечне водіння", пояснив віце-прем'єр країни Ігор Шувалов, може становити від п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Остаточне рішення, сказав він, ухвалять вже восени 2016 року.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Медведєв доручив продовжити продуктове ембарго до кінця 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram