ГоловнаСвіт

МЗС Росії пообіцяло відповісти на нові санкції Канади

Кремль розчарувався в уряді Трюдо.

МЗС Росії пообіцяло відповісти на нові санкції Канади
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Росії пообіцяло відповісти на нові санкції Канади, оголошені в п'ятницю.

Як сказано в повідомленні прес-служби відомства, Росія розчарована діями нового уряду Канади на чолі з Джастіном Трюдо.

"Оттава продовжила нагнітання негативу. Нова канадська влада мала шанс подолати тупикову ситуацію у двосторонньому діалозі, що залишилася у спадок від колишнього керівництва. На жаль, в Оттаві ним не скористалися, що буде обов'язково враховано. Цей недружній крок не залишиться без відповіді - будуть наші контрзаходи", - сказано в ньому.

У розширений канадський список санкцій внесли 10 підприємств і двох фізичних осіб. Влада Канади планує заморозити їхні активи, а фізичним особам заборонити в'їзд на свою територію. Серед них - "Инвестиционный республиканский банк", "Московский областной банк", ВАТ "Волгограднефтемаш", АТ "Ижевский механический завод", АТ "Ижмаш", АТ "Технопромэкспорт", АТ "Технодинамика холдинг", АТ "Техмаш", АТ "Руселектроникс" і АТ "Швабе Холдинг", порти Євпаторії, Феодосії, Ялти і Ялтинська кіностудія. Серед фізичних осіб - заступник гендиректора концерну "Калашников" Едуард Іоффе і один з топ-менеджерів цього концерну Олександр Омельченко.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Сергій Лавров в лютому заявив, що канадський уряд у відносинах з Росією слід інтересам української діаспори, а не своїм власним. Він різко розкритикував попереднього прем'єр-міністра Стівена Харпера, звинувативши його в "сліпому проходженні вимог оскаженілих представників української діаспори".

У жовтні консерватора Стівена Харпера на посаді прем'єр-міністра змінив ліберал Джастін Трюдо. У його уряд увійшли дві представниці української діаспори - Христя Фрилянд і Мері Енн Мигічук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram