ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Грозному напали на голову "Комітету проти тортур" Ігоря Каляпіна

Молодики в цивільному одязі і чорних масках побили його і закидали яйцями

У Грозному напали на голову "Комітету проти тортур" Ігоря Каляпіна
Игорь Каляпин

У столиці Чечні Грозному скоєно напад на голову "Комітету проти тортур" Ігоря Каляпіна, повідомляє Німецька хвиля.

Як повідомив юрист із цієї правозахисної організації Дмитро Утукін, до Каляпіна в номер готелю "Грозний Сіті" увечері в середу, 16 березня, прийшли співробітники поліції й адміністратор, які попросили його покинути готель без пояснення причин. Коли Каляпін вийшов з будівлі з речами, на нього напали "якісь молоді люди в цивільному одязі і чорних масках, побили його і закидали яйцями".

Як зазначив Утукін, поки що невідомо, наскільки сильно постраждав Каляпін. Сам голова "Комітету проти тортур" повідомив, що його допитують у поліції, медики наразі не оглядали його, але "голова ціла, про руки і ноги поки що невідомо".

У розмові з агентством ТАСС Каляпін припустив, що на нього напали ті самі люди, які раніше побили групу правозахисників і журналістів на кордоні Чечні та Інгушетії.

Фото: twitter

Пізніше Утукін повідомив, що нападників було близько 15 осіб.

"Каляпіна закидали яйцями, тортом, борошном і зеленкою. Якихось серйозних ушкоджень йому не завдали", - написав Утукін у Twitter.

У МВС Чечні сказали, що правоохоронні органи проводять перевірку за заявою Каляпіна про побиття.

У Грозному Ігор Каляпін збирався зустрітися з представниками ЗМІ і членом ради з прав людини при голові Чечні Хедою Саратовою. Покинути номер правозахисника попросили через кілька хвилин після заселення.

Нагадаємо, в січні помічник голови Чечні Рамзана Кадирова і голова парламенту Чеченської республіки Магомед Даудов пригрозив представникам російської опозиції кавказькою вівчаркою Кадирова Тарзаном.

Раніше Даудов в "Інстаграмі" опублікував пост, у якому звинуватив російську опозицію в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Він згадав головного редактора "Эха Москвы" Олексія Венедиктова, правозахисника Ігоря Каляпіна і політика Іллю Яшина. Телеканал "Дождь" і радіостанцію "Эха Москвы" Даудов назвав "ворожими штаб-квартирами п'ятої колони".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram