ГоловнаСвіт

Бойовики ІДІЛ пригрозили атаками на Вашингтон

В Інтернеті з'явилося відеозвернення бойовиків "Ісламської держави" до Європи і США

Бойовики ІДІЛ пригрозили атаками на Вашингтон
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Бойовики "Ісламської держави" записали відеозвернення, в якому вони заявили, що країни, які беруть участь у повітряній операції проти ІДІЛ у Сирії, "спіткає та сама доля, що й Францію", і пригрозили атакувати Вашингтон.

Про це повідомляє Reuters.

Звернення до країн, які беруть участь у "хрестовій кампанії", як кажуть у відео, висловив чоловік у робі і тюрбані. У титрах його називають "Аль-Гаріб Алжирський".

"Ми говоримо країнам, які беруть участь у кампанії, що, якщо дозволить Бог, у вас настане такий день, як у Франції, коли ми завдали удару в серці країни - в Парижі, і ми присягаємося, що після цього ми завдамо удару по Америці, в її центрі - Вашингтоні", - каже чоловік у відеоролику.

Підтвердити справжність відео наразі немає можливості.

"Аль-Гаріб Алжирський" також попередив Європу про нові атаки. "Я кажу європейським країнам, що ми йдемо, йдемо з мінами-пастками і вибухівкою, йдемо з поясами смертників і глушниками, і ви не зможете нас зупинити, тому що сьогодні ми набагато сильніші, ніж раніше", - сказав він.

Очевидно маючи на увазі міжнародні переговори про врегулювання сирійського конфлікту, інший чоловік, названий на відео "Аль-Карраром Іракським", звернувся до президента Франції Франсуа Олланда: "Ми вирішили проводити з вами переговори у траншеях, а не в готелях".

Нагадаємо, в п'ятницю, 13 листопада, три групи терористів, скоординувавши свої дії, атакували Париж. Одна група організувала вибухи біля стадіону "Стад де Франс", інші дві влаштовували напади, пересуваючись Парижем у легкових автомобілях. У терактах загинули понад 130 осіб, понад 300 постраждали, з них близько сотні перебувають у тяжкому стані.

За даними французької радіостанції RTL, організатором і спонсором серії терактів був Абдельхамід Абауд - 27-річний громадянин Бельгії марокканського походження. Стверджується, що Абдельхамід Абауд - один із найактивніших катів у ІДІЛ. У січні він фігурував у новинах про затримання грецькою поліцією кількох підозрюваних у причетності до підготовки терактів у Бельгії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram