ГоловнаСвіт

МНС Росії анонсувало відправлення трьох "гумконвоїв" на Донбас у липні

Бойовикам привезуть речі і медикаменти, а також, можливо, канцелярське приладдя та підручники

МНС Росії анонсувало відправлення трьох "гумконвоїв" на Донбас у липні

Росія відправить чергові "гумконвої" для південного сходу України 16, 23 і 30 липня.

Про це заявив статс-секретар - заступник міністра МНС Росії Володимир Артамонов, інформує "Интерфакс".

"Щодо дат я можу сказати - 23 і 30 числа", - сказав Артамонов журналістам, відповідаючи на запитання, на які дати заплановано відправлення чергових колон з гумдопомогою.

Раніше на засіданні комітету громадської підтримки жителів південного сходу України в Раді Федерації у вівторок заступник глави МНС нагадав, що чергова, 32-га за рахунком колона з гумдопомогою вирушить на Донбас 16 липня. Вона доставить у самопроголошені ЛНР і ДНР понад тисячу тонн вантажів, здебільшого речі і медикаменти.

Разом з тим Артамонов зазначив, що в разі необхідності чергові колони разом з гуманітарною допомогою напередодні навчального року доставлять на південний схід канцелярське приладдя та підручники.

"У разі потреби, звичайно, ми підемо і на те, щоб доставити підручники. Але поки попередньо ні. Треба сказати, що поки найголовніше - це продовольство, медикаменти, предмети першої необхідності та будівельні матеріали", - сказав Артамонов.

Нагадаємо, 25 червня МЗС України висловило протест проти незаконних "гумконвоїв" для Донбасу. Раніше у червні прикордонники виявили у "гумконвої" РФ військові шоломи. А 16 травня повідомлялося, що бойовики визнали, що у "гумконвої" з Росії отримали запчастини до техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram