ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Пентагон оцінив територіальні втрати "Ісламської держави" від серпня

У міноборони США вважають, що поки рано говорити про те, чи стався переломний момент у війні з ІД

У міністерстві оборони США порахували територіальні втрати терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) від серпня 2014 року.

Відповідна інфографіка опублікована на сайті американського оборонного відомства.

З документа випливає, що ІД за вісім місяців втратила контроль над територіями площею від 13 до 17 тис. квадратних кілометрів в Іраку.

Вплив угруповання у Сирії у свою чергу практично не змінився: ІД отримала контроль за деякими територіями у місті Ес-Сувейда, у провінціях Дамаск і Хомс, але втратила вплив у регіонах Алеппо і Хасеке.

Як інформує Associated Press з посиланням на офіційного представника Пентагону Стіва Воррена, поки рано говорити про те, чи стався переломний момент у війні з ІД.

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська держава Іраку та Леванту") - радикальна організація, створена у 2006 році в Іраку шляхом злиття кількох екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно долучилося до громадянської війни у Сирії. Влітку 2014 року ІД встановила контроль над значними територіями Сирії та Іраку, а також проголосила там халіфат зі столицею у Мосулі. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони почали завдавати повітряних ударів по цілях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram