ГоловнаСвіт

ООН заявляє про 80,3 тис. переселенців з Донбасу в інші регіони України

В агентстві у справах біженців наголошують на необхідності надання гуманітарної допомоги переселенцям

ООН заявляє про 80,3 тис. переселенців з Донбасу в інші регіони України
архив
Фото: EPA/UPG

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) заявляє про 80,3 тис. переселенців зі сходу країни в інші регіони України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби УВКБ ООН від 22 липня.

"Кількість переселенців зі сходу України різко зросла з 2649 осіб станом на 6 червня до 80 300 осіб станом на 18 липня 2014 року", - йдеться у повідомленні.

УВКБ ООН наголошує на необхідності надання гуманітарної допомоги переселенцям, так як внутрішнє переміщення осіб з Луганської та Донецької областей триває.

Також сказано, що організація продовжує надавати гуманітарну допомогу найбільш вразливим особам, які повертаються до Слов'янська Донецької області.

"Надання допомоги УВКБ ООН узгоджується з місцевими органами влади та особами, які повертаються до місць свого постійного проживання, а також здійснюється на основі аналізу потреб, який було проведено разом з агентствами ООН", - наголошується в повідомленні.

Також зазначається, що перші 100 сімей, які повернулися до Слов'янська, отримали засоби гігієни та кухонне приладдя 18 липня за сприяння трьох груп добровольців та трьох приватних осіб, які забезпечували місцевий транспорт.

У першу чергу гуманітарна допомога надається тим сім'ям, чиї будинки або квартири пошкоджено або повністю знищено у результаті збройного конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram