ГоловнаСвіт

Британія постачає зброю в РФ, незважаючи на заклики до санкцій

Британські компанії володіють 251 чинною ліцензією на експорт у РФ різного виду озброєння

Британія постачає зброю в РФ, незважаючи на заклики до санкцій
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Великобританія продовжує постачати в Росію різні види озброєння, незважаючи на заклик прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона до країн ЄС ввести проти Москви нові санкції через події в Україні.

Про це в середу, 23 липня, повідомляє британська телерадіокорпорація ВВС із посиланням на комітет палати громад з питань контролю за експортом зброї.

За даними джерела, зараз британські компанії володіють 251 ліцензією на експорт у РФ різного виду озброєння, серед якого - засоби зв'язку, гвинтівки, бронежилети. Загальна ціна товарів за цими ліцензіями становить не менш ніж $225 млн. У доповіді наголошено, що скасовано лише 31 ліцензію. Повідомляють, що уряд Великобританії зажадав припинити експорт озброєння в РФ ще в березні.

Як повідомляє ВВС, про продовження постачань озброєння в РФ стало відомо після того, як Кемерон виступив із різкою критикою на адресу французької влади про продаж Москві вертольотоносців "Містраль", назвавши цю угоду "немислимою".

Після падіння на сході України малайзійського літака США і країни ЄС ведуть переговори про посилення санкцій проти РФ. Раніше на саміті ЄС найбільші країни Союзу - Франція і Німеччина - виступили проти ембарго для російської оборонки, на необхідності якого наполягали Лондон і Варшава. Великобританія має намір знову озвучити вимогу про перехід до санкцій третього рівня (проти цілих секторів економіки). Франція вважає, що санкції повинні залишатися на другому рівні (проти осіб і окремих компаній). США вже ввели санкції проти цілої низки російських сировинних і оборонних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram