ГоловнаСвіт

Прямих доказів причетності РФ до катастрофи "Боїнга" немає, - розвідка США

Американські розвідники вважають, що бойовики могли збити літак помилково

Прямих доказів причетності РФ до катастрофи "Боїнга" немає, - розвідка США
архив
Фото: EPA/UPG

"Боїнг-777", який зазнав катастрофи на Донбасі, бойовики могли збити помилково. Таке припущення зробила розвідка США, передає 23 липня "Радіо Свобода".

За словами розвідників США, прямих доказів причетності Росії до авіакатастрофи немає. Вони припускають, що сепаратисти збили пасажирський літак ракетою SA-11 "земля-повітря".

Розвідники США зазначають, що Росія далі постачає бойовикам на Донбасі зброю, зокрема ракети і танки. Але, зазначають вони, невідомо, чи брали участь росіяни у запуску ракети, що влучила в пасажирський літак. Розвідники також не можуть сказати, чи готувала Росія бойовиків, які запустили ракету.

У понеділок, 21 липня, президент США Барак Обама заявив, що літак малайзійських авіаліній "було збито з території, яку контролюють сепаратисти". Обама також зазначив, що Росія тренувала сепаратистів та "озброювала їх, постачаючи, зокрема, зенітну зброю".

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. СБУ почала кримінальне провадження за статтею "теракт". Окрім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, з яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє про наявність доказів, які свідчать, що доставленими з Росії зенітно-ракетними комплексами "Бук" керували російські військові фахівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram