ГоловнаСвіт

Сектор Газа обстріляв міста Ізраїлю

Три людини отримали легкі поранення, ще четверо перебувають у стані шоку.

Сектор Газа обстріляв міста Ізраїлю
Установка системы ПРО "Железный купол"
Фото: Lenta.ru

Три ракети системи "Град" були випущені з території сектору Газа по містах Беер-Шева і Нетівот на півдні Ізраїлю.

Обстріл стався в ніч проти неділі, 9 вересня. Близько другої години ночі за місцевим часом дві ракети впали в районі міста Беер-Шева. Там обійшлося без постраждалих. З міркувань безпеки в Беер-Шеві, Ащдоді і Омері в неділю були скасовані шкільні заняття.

У Нетівоті в результаті обстрілу було пошкоджено два будинки, один з яких зруйновано майже повністю. Три людини отримали легкі поранення, ще четверо перебувають у стані шоку. Уточнюється, що люди були поранені, коли бігли в бомбосховища - про ракетний удар жителів Нетівота попередили тривожні сирени.

Мер Нетівота Єхіель Зохар у зв'язку з подією закликав військових переглянути розташування установок системи протиракетної оборони "Залізний купол", які зараз не прикривають місто, хоча раніше вони розміщувалися поблизу. За словами Зохара, обстріл 9 вересня - вже не перший випадок, коли будинок в Нетівоті отримує пряме попадання.

У Беер-Шеві, яка частіше піддається обстрілу з палестинського боку, система "Залізний купол" в ніч проти 9 вересня зреагувала на ракетний удар, однак перехоплювати його військові не стали, тому що траєкторія польоту палестинських ракет не загрожувала житловим районам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram