ГоловнаТехнології

Google перестане відображати індикатор безпечного з'єднання в Chrome

"Інтернет повинен бути безпечним за замовчуванням".

Google перестане відображати індикатор безпечного з'єднання в Chrome
Фото: Depositphotos/guynamedjames

З вересня компанія Google перестане відображати індикатори HTTPS-з'єднання (зелений текст з написом "захищено" або "secure") в інтерфейсі браузера Chrome.

Про це повідомляє SecurityLab.

Зазначають, що з виходом версії Chrome-70 у жовтні браузер позначатиме як "небезпечні" сайти, які використовують незахищений протокол HTTP.

За словами представників Google, яка означувана індикатором інформація не потрібна, оскільки "для користувачів інтернет повинен бути безпечним за замовчуванням".

Низки змін також зазнає політика конфіденційності Google. Згідно з новими правилами, Google отримає право збирати певні відомості про пристрій користувача.

"Ми збираємо відомості про пристрої (такі як модель, версія операційної системи, унікальні ідентифікатори пристрою, а також дані про мобільну мережу і номер телефону)", - наголошують у повідомленні.

Згідно з новими правилами, за компанією закріплюється право зберігати весь створений за допомогою її продуктів контент.

"Ми також збираємо контент, який Ви створюєте, завантажуєте або отримуєте від інших користувачів під час використання наших продуктів. До нього належать листи, фотографії та відео, які Ви зберігаєте, документи і таблиці, автором яких Ви є, Ваші коментарі до роликів на YouTube і т.д.", - йдеться в угоді. Як запевняють представники Google, такі заходи повинні підвищити зручність користувачів.

Нагадаємо, в кінці березня Google вирішив закрити скорочувач посилань goo.gl.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram