ГоловнаСвіт

У Google виступили проти участі в розробці штучного інтелекту для бойових роботів

Участь компанії в таких проектах може негативно позначитися на її репутації.

У Google виступили проти участі в розробці штучного інтелекту для бойових роботів

Понад 3 тисячі співробітників Google підписали відкритий лист до керівництва корпорації, вимагаючи відмовитися від участі в програмі Пентагону з розробки штучного інтелекту для бойових безпілотників.

Програма Project Maven, вийти з якої вимагають співробітники, передбачає розробку алгоритмів аналізу зображень, отриманих із дронів, для підвищення точності їх ударів, передає ВВС.

У листі наголошено, що участь Google у таких проектах може негативно позначитися на репутації компанії.

"Ми вважаємо, що Google не слід займатися бізнесом, пов'язаним з війною. Тому ми просимо компанію закрити Project Maven", - йдеться в листі, адресованому голові корпорації Сундару Пічаї.

Крім того, підписанти вимагають відрегулювати діяльність Google так, щоб ні вона, ні її підрядники не могли брати участь у проектах зі створення бойових технологій у майбутньому.

За інформацією New York Times, у листі, який підписали 3100 співробітників Google, включаючи топ-менеджерів, йдеться, що вони вже висловили свою стурбованість вищому керівництву компанії. Усього в Google працює понад 88 тисяч співробітників у всьому світі.

У відповідь на висловлені побоювання керівник напрямку хмарних сервісів Google Діана Грін запевнила співробітників, що технологія, котру розробляють, не буде застосовуватися в озброєннях або використовуватися для управління дронами. Однак співробітники, які підписали лист, вважають, що інтернет-гігант підриває довіру користувачів і нехтує своєю моральною й етичною відповідальністю.

Нагадаємо, Google Pay зняв серію рекламних роликів у Київському метро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram