ГоловнаСвіт

Скотленд-Ярд оприлюднив першу заяву Юлії Скрипаль

"Рада повідомити, що з кожним днем почуваюся все краще".

Скотленд-Ярд оприлюднив першу заяву Юлії Скрипаль
Юлия Скрипаль
Фото: Yulia Skripal/Facebook

Поліція Лондона в четвер опублікувала першу заяву Юлії Скрипаль, яку знайшли отруєною в британському Солсбері разом з її батьком - колишнім російським розвідником Сергієм Скрипалем.

У своїй заяві Юлія Скрипаль дякує людям, які знайшли її разом з батьком у Солсбері та привели допомогу, а також персоналу лікарні, в якій вона перебуває. Жодних подробиць ані про свій стан, ані про стан батька вона не наводить, передає "Бі-бі-сі".

"Я опритомніла понад тиждень тому й рада повідомити, що з кожним днем почуваюся все краще. Я вдячна за інтерес до моєї долі та за численні слова підтримки, які я отримала", - йдеться в її заяві.

Раніше в четвер російський телеканал опублікував аудіозапис телефонної розмови, що, як він стверджує, відбувся між Юлією Скрипаль та її племінницею Вікторією Скрипаль, яка перебуває в Росії.

На цьому записі, що з'явився в ефірі російського державного телеканалу "Росія 1", голос, який імовірно належить Юлії Скрипаль, повідомляє, що стан її здоров'я покращився і вона сподівається скоро виписатися з лікарні.

"Зараз усе добре, а далі буде видно, - продовжує вона. - Усе можна вирішити, усі видужують, усі живі". Також з аудіозапису випливає, що і стан Сергія Скрипаля поліпшується. "У всіх здоров'я нормальне, ні у кого непоправних речей немає", - каже співрозмовниця Вікторії Скрипаль.

Раніше британська влада повідомляла, що Юлія Скрипаль опритомніла і почала говорити, але стан її батька оцінювали як критичний.

Сергій і Юлія Скрипаль були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Британська влада вважає, що проти них могли застосувати нервово-паралітичну речовину класу "Новачок", а за нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram