ГоловнаСвіт

У Грузії шість людей загинули під час обвалення шахти

Аварія сталася в результаті "гірського удару".

У Грузії шість людей загинули під час обвалення шахти
Фото: 1tv.ge

У результаті обвалення шахти на заході Грузії 5 квітня загинули шестеро людей, ще троє постраждали. Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ країни, пише місцеве видання "Новости-Грузия".

Аварія сталася у вугільній шахті імені Мінделі, яка розташована в місті Ткібулі. За попередніми даними, в одному з тунелів шахти деформувалася стіна, через що обвалився звід. Шестеро людей отримали несумісні з життям травми, врятувати їх не вдалося. Ще трьох доставили в лікарню.

У компанії "Сакнахширі", якій належить шахта, повідомили: "Приблизно о 3:50, імовірно, стався гірський вибух - руйнування склепіння тунелю, яке супроводжується поширенням повітряної ударної хвилі. За попередньою оцінкою, що повітряні ударні хвилі поширилися в головних тунелях того ж району".

У компанії стверджують, що дотримання норм безпеки ніяк не могло запобігти трагедії, спричиненій так званим "гірським ударом".

Компанія "Сакнахширі" - це дочка холдингу "Грузинська індустріальна група" (GIG). Компанія видобуває вугілля, а також збагачує і реалізує його. Це єдина компанія з виробництва вугілля на грузинському ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram