ГоловнаСпорт

Україна — Грузія: останній шанс Реброва

В останніх матчах національна команда України, м'яко кажучи, не вражає. Одна перемога в п’яти поєдинках і дві поразки поспіль у Лізі націй доводять, що в таборі збірної серйозні проблеми. Крім того, є інформація про жахливу атмосферу в команді. Усе це, звісно, на рівні чуток, але вкупі з результатами має цілком правдоподібний вигляд. Що не так зі збірною України та як Сергію Реброву вийти з кризи — у матеріалі LB.ua.

Україна — Грузія: останній шанс Реброва
Гравці збірної України з футболу на тренуванні.
Фото: Дан Балашов/УАФ

Боротьба за номер із сумнівним хепіендом

Після двох поразок у стартових матчах ЛН у ЗМІ з’явилася інформація про конфлікт між Миколою Шапаренком і Михайлом Мудриком. Яблуком розбрату став ігровий номер футболістів. Обидва футболісти грають у клубах під десяткою, тому хотіли цей номер і в таборі збірної України. 

Михайло Мудрик під час тренування.
Фото: Дан Балашов/УАФ
Михайло Мудрик під час тренування.

Динамівець Шапаренко вихопив № 10 раніше, тому, очевидно, мав би носити його далі. Однак Мудрик, кар’єра якого йде не так, як йому хотілося б, розгледів основну проблему своїх тьмяних виступів у збірній у “неправильному номері” на спині. Цю інформацію не коментували ні футболісти, ні головний тренер команди Сергій Ребров.

Судячи із заявки на гру, конфлікт вичерпано, а гравців заспокоїли у звичний спосіб. Десятка залишилася за Миколою, а Мишко отримав сьомий номер. Для українського футболу він сакральний, позаяк він належав Андрієві Шевченку й Андрієві Ярмоленку. Останнього, до речі, Сергій Ребров не викликав до табору збірної на жовтневий поєдинок. На жаль, команді з різних причин не зможе допомогти не лише Андрій.

Без Зінченка й Маліновського: заявка збірної України на гру

Ще одна проблема національної команди — травми. Одразу двоє гравців — Зінченко й Маліновський — виявилися недоступними для Реброва через ушкодження. Крім того, повністю відновитися до гри не встиг Тарас Степаненко. 

Водночас троє гравців можуть дебютувати у складі збірної України. Мова про Дмитра Криськіва (“Шахтар”), Івана Калюжного (“Олександрія”) й Олександра Назаренка (“Полісся”). 

Варто також відзначити, що місце у складі знайшлося для Андрія Луніна, який в останніх поєдинках грав у старті мадридського “Реалу”. 

Гравці національної команди під час тренування.
Фото: Дан Балашов/УАФ
Гравці національної команди під час тренування.

Повна заявка на матч проти Грузії:

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо"), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Португалія), Дмитро Різник ("Шахтар").

Захисники: Олександр Тимчик ("Динамо"), Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — "Шахтар"), Богдан Михайліченко ("Полісся"), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олександр Сваток ("Остін", США).

Півзахисники: Микола Шапаренко, Віталій Буяльський (обидва — "Динамо"), Георгій Судаков, Дмитро Криськів, Олександр Зубков (усі — "Шахтар"), Олексій Гуцуляк, Олександр Назаренко ("Полісся"), Михайло Мудрик ("Челсі", Англія), Іван Калюжний ("Олександрія").

Нападники: Владислав Ванат ("Динамо"), Артем Довбик ("Рома", Італія), Роман Яремчук ("Олімпіакос", Греція).

Кардинальних змін у заявці немає. Чи навіть краще сказати, що вони не такі кардинальні, як могли б бути з урахуванням останніх результатів.

Подивитися у дзеркало

Саме це порадив футбольний експерт Євген Левченко Михайлові Мудрикові під час розмови з LB.ua. Очевидно, ця порада може бути цінною не тільки вінгеру, а й усій команді, навіть головному тренеру. 

Збірна України з футболу.
Фото: Дан Балашов/УАФ
Збірна України з футболу.

Збірна України досі не знайшла своєї гри, і головний винуватець цього — головний тренер команди. Ексфутболіст і тренер Сергій Нагорняк переконаний, що в результаті команди завжди винен коуч. Команда грає без плану. Щонайменше так здається збоку. Одна з головних причин — мало часу на підготовку. Сергій Станіславович банально не встигає поставити гру, але проблема в тому, що часу більше немає. 

Футбол збірних відрізняється від клубного тим, що гравці не можуть бути настільки зіграними у складі національної команди. Водночас він більш емоційний, адже грати за свою країну — це завжди почесно. У такому разі головне завдання тренера полягає в тому, щоб мотивувати гравців перед кожною грою. 

Судячи з результатів, попри всі високі слова про гру за захисників України, за військових, мотивації не вистачає. Це публічно спростував один з лідерів України Андрій Ярмоленко перед грою проти Чехії, наразившись на хвилю хейту. Однак на полі все склалося так, як завжди. На жаль.

Сергій Ребров під час тренування.
Фото: Дан Балашов/УАФ
Сергій Ребров під час тренування.

Поєдинок проти Грузії — це чергова можливість довести всім, що ця команда має майбутнє. У разі поразки варто вдаватися до кардинальних змін. Зміна тренера — перше важливе рішення.

Матч розпочнеться о 21:45 за Києвом. За всіма важливими подіями поєдинку ви можете стежити в текстовій трансляції поєдинку на LB.ua.

Віталій ТкачукВіталій Ткачук, спортивний журналіст
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram