>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​​Ліга чемпіонів набирає обертів: оцінюємо шанси команд на перемогу

Перші матчі 1/4 ЛЧ відбудуться 9 й 10 квітня.

​​Ліга чемпіонів набирає обертів: оцінюємо шанси команд на перемогу

«Арсенал» — «Баварія»

Альянц Арена
Фото: EPA/UPG
Альянц Арена
Мюнхенська «Баварія» переживає не найкращі часи: команда Томаса Тухеля відстає від леверкузенського «Баєра» на 16 очок у Бундеслізі й вилетіла з Кубка Німеччини. 

Натомість «Арсенал» показує чудову гру в Прем'єр-лізі. З тренером Артетою він посідає перше місце в турнірній таблиці чемпіонату. Однак у єврокубках «канонірам» не так щастить. 

Востаннє вони виходили в півфінал турніру в сезоні 2008/09, коли зазнали поразки від «Манчестера Юнайтед» із загальним рахунком 1:4.

Також варто відзначити, що трьох з чотирьох найважчих поразок «Арсеналові» в єврокубках завдала саме «Баварія», усіх з результатом 5:1, востаннє в березні 2017 року. 

Фото: EPA/UPG

Тож цей матч стане великою перевіркою, наскільки лондонці готові перервати традицію нищівних розгромів від німців.

«Атлетіко Мадрид» — «Боруссія Дортмунд»

Цього сезону «Атлетіко» досить переконливий у Лізі чемпіонів. Забиваючи багато голів, здійснюючи камбеки та б'ючись на смерть, він значно швидший і розкутіший за інші команди цього розіграшу ЛЧ. 

Фото: tleticodemadrid.com

«Боруссія» вижила в «групі смерті» й здолала ПСВ у 1/8, однак у Бундеслізі вона п'ята й не показує виразної гри.

Дортмундці люблять систему високого пресингу, тоді як іспанська команда воліє тримати все під контролем і використовувати контратаки, щоб застати суперника зненацька.

Шанси «Атлетіко» на перемогу значно вищі, оскільки команда в ейфорії й на емоційному піднесенні після того, як вибила з турніру лідера Серії А, срібного призера ЛЧ минулого сезону міланський «Інтер». 

«Боруссія Дортмунд» показує гарний футбол, але відсутність Джуда Беллінгема, який тепер виступає за «Реал Мадрид», дуже вплинула на її атакувальні якості.

«Манчестер Сіті» — «Реал Мадрид»

Найбільшим протистоянням чвертьфіналу Ліги чемпіонів, безсумнівно, є матч між мадридським «Реалом» і «Манчестером Сіті» — 14-разових чемпіонів Європи проти чинних. 

Джуд Беллінгем
Фото: EPA/UPG
Джуд Беллінгем

Це 11-та й 12-та зустрічі команд. Згідно зі статистикою, «Манчестер Сіті» має чотири перемоги, «Реал Мадрид» — три і стільки само нічиїх.

У такій рівній грі, як між «Реалом» і «Сіті» в Лізі чемпіонів, найменша деталь може схилити чашу терезів на той чи інший бік. І однією такою деталлю є травми. У лазареті Карло Анчелотті залишаються Куртуа й Алаба. «Містянам» у першому чвертьфінальному поєдинку не допоможуть Аке й Волкер. 

Напередодні матчу наставник «Сіті» Пеп Гвардіола поскаржився на календар виступів його команди: «Ми граємо з “Астон Віллою” у середу о 20:15, потім з «Крістал Пелас» о 12:30 у суботу! Тоді їдемо до Мадрида у вівторок. Мадридці мають дев'ять днів на підготовку, дев'ять днів! Вони грають на цих вихідних (31.03) і не гратимуть до нашої гри. Я хотів би подумати й попросити ще один день, тому що різниця дуже велика».

Фото: twitter.com/ManCity

Минулого сезону «Манчестер Сіті» розгромив «королівський клуб» у півфінальному поєдинку з рахунком 4:0. Цього року мадридці набагато сильніші й прагнуть реваншу, але й «Сіті» покращив гру й може підтвердити свій статус чемпіона Європи.

ПСЖ — «Барселона»

Клуби зустрічалися у Лізі чемпіонів 12 разів і мають по чотири перемоги й чотири нічиї. Востаннє ПСЖ здолав «Барселону» із загальним рахунком 5:2 в 1/8 сезону 2020/21.

З того часу обидві команди сильно змінилися. «Барселона» відновилася після численних економічних проблем. Прогресивні випускники «Ла Масії», такі як Марк Гуйю, Ламін Ямал, Пау Кубарсі, Фермін Лопес й Ектор Форт, значно підсилили каталонців.

Фото: https://www.fcbarcelona.com/

ПСЖ відмовився від стратегії надмірних витрат на зіркових гравців і зосередився на підписанні молодих футболістів, які мають величезний потенціал, щоб стати зірками. 

Обидві команди подарували нам кілька блискучих протистоянь, але їхня нестабільна форма ускладнює прогноз на матч.

Нагадаємо, у півфіналах переможець пари ПСЖ — «Барселона» зустрінеться з «Атлетіко» або «Боруссією Дортмунд», а лідер пари «Арсенал» — «Баварія» — з «Реалом» або «Сіті».

***

За оцінками експертів Favbet, у парі «Арсенал» — «Баварія» однозначним фаворитом є лондонці.

У парі «Атлетіко Мадрид» — «Боруссія Дортмунд» перевагу матимуть іспанці

Шанси «Манчестера Сіті» й мадридського «Реала» приблизно рівні.

А ПСЖ має значно кращі шанси, аніж «Барселона».

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтеся правил (принципів) відповідальної гри.

Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино в мережі Інтернет від 20.04.2021 року видана ТОВ «БК "ФАВБЕТ"» на підставі Рішення КРАІЛ від 05.04.2021 року за № 137 зі змінами. Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022 року видана ТОВ «БК "ФАВБЕТ"» на підставі Рішення КРАІЛ від 13.12.2022 року за № 433.

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram