>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Запекла боротьба за чемпіонство в англійській Прем'єр-лізі

На стадіоні «Етіхад» відбувся вирішальний поєдинок між двома претендентами на перемогу в Прем'єр-лізі — «Манчестер Сіті» й «Арсеналом».

​Запекла боротьба за чемпіонство в англійській Прем'єр-лізі
Фото: https://www.arsenal.com/

За 10 ігор до кінця сезону «Арсенал», «Манчестер Сіті» й «Ліверпуль» борються за титул чемпіона Англії. Такої боротьби не було від старту Прем'єр-ліги 1992/1993 років. 

Фото: https://twitter.com/ManCity

Згідно зі статистикою Прем'єр-ліги, «Манчестер Сіті» переміг у 12 з 13 зустрічей. 

За кілька годин до цього «Ліверпуль» у домашньому матчі здолав «Брайтон» (2:1), тож «Сіті» й «Арсеналу» було важливо не помилитися й не злетіти з чемпіонської гонки. Тому обидві команди намагалися радше не програти, ніж перемогти. 

Олександр Зінченко, який виступає за «Арсенал», провів весь поєдинок на лаві запасних.

Першим небезпечним моментом його клуб відзначився вже на 7-й хвилині. Чудовий навіс справа від Вайта на Габріеля Жезуса — той зупинив м'яч і пробив, але повз ворота.

На 15-й хвилині «Манчестер Сіті» отримав шанс на стандарт: після подачі з кутового Аке головою замикав крізь натовп гравців, але м'яч поцілив у ногу голкіперові.

Пізніше «Арсенал» швидко контратакував. Усе почалося з перехоплення Райса в центрі поля, далі Вайт просунувся до штрафного майданчика «містян» навісив у центр, де Ківьор скинув на Жезуса — бразилець пробив поруч зі стійкою.

На 30-й хвилині знову розмірений навіс від Вайта, Ківьор скинув на дальню стійку, шукаючи Габріеля, який знову пробив, але повз ворота.

Фото: https://twitter.com/Arsenal

Після перерви ініціативу перехопив «Манчестер Сіті». На 47-й хвилині Родрі віддав передачу на Ковачича, який з-за меж штрафного не влучив у площину воріт. 

Останні 20 хвилин поєдинку були дуже напруженими. Команди по черзі виривалися в контрвипади і створювали моменти. На 84-й після подачі з кутового Гвардіол прострілив у центр штрафного, Ерлінг Голанд був єдиним на м'ячі, однак пробіг повз нього, не вдаривши у площину. Змарнував супергольовий шанс для «Сіті».

Фото: https://twitter.com/ManCity

На 86-й хвилині Троссар вийшов сам на сам, завдав удару, голкіпер точно зреагував. 

«Манчестер Сіті» одразу відповів: контрвипад розігнав Джек Гріліш, далі атака просунулась правим флангом. Підопічні Гвардіоли довго не могли знайти вільний простріл у чужому штрафному майданчику, зрештою атака закінчилася невдалим прострілом Бернарда Сілви в центр, яку перервав Вайт, перевівши м'яч на кутовий. 

Матч завершився сухою нічиєю. Такий результат не влаштував команди, особливо «Манчестер Сіті», який тепер на три очки відстає від лідера — «Ліверпуля».

Наставник «містян» Хосеп Гвардіола прокоментував важкий поєдинок проти «Арсеналу»: «Приймаємо цей результат. Ми намагалися, але, як і вони, не змогли створити багато небезпеки. Їхній захист дуже компактний, і не змогли виграти верховий пресинг, тому що вони шукали довгі м'ячі. Можливо, ми трохи провалилися в останній третині, але це було нелегко. 

Фото: twitter.com/ManCity

Вони дуже добре пресингують. Майстри в цьому. Вони такі. У них дійсно чудові гравці в захисті, які захищаються дуже компактно, у низькому блоці». 

Тренер «Арсеналу» Мікель Артета прокоментував ситуацію в Прем'єр-лізі: «Треба йти далі. Є ще багато чого, заради чого варто грати».

Попереду ще дев'ять турів. Щоб перемогти в чемпіонаті, «Манчестер Сіті» мусить виграти абсолютно все до кінця сезону. Також йому потрібна як мінімум поразка й нічия від «Ліверпуля» і як максимум ще одна нічия від «Арсеналу». 

Ситуація «канонірів» значно краща. Якщо команда Артети виграє в усіх 9 матчах, тоді мусить сподіватися лише на нічию від «Ліверпуля». 

Тож після 30-го туру турнірна таблиця АПЛ виглядає так: 1. «Ліверпуль» — 67. 2. «Арсенал» — 65. 3. «Манчестер Сіті» — 64.

У наступному матчі «Ліверпуль» прийматиме «Шеффілд Юнайтед», «Манчестер Сіті» зустрінеться з «Астон Віллою», а «Арсенал» з «Лутоном Таун».

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram