>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​​Перші чвертьфіналісти ЛЧ: «Баварія» розтрощила «Лаціо», ПСЖ прогнозовано переміг

У перших матчах-відповідях 1/8 Ліги чемпіонів обійшлося без несподіванки: «Баварія» 33-й раз вийшла до чвертьфіналу, а ПСЖ упевнено обіграв «Реал Сосьєдад».

​​Перші чвертьфіналісти ЛЧ: «Баварія» розтрощила «Лаціо», ПСЖ прогнозовано переміг
Фото: https://twitter.com/PSG_inside

Першого дня матчів-відповідей у рамках 1/8 ЛЧ на футбольних фанатів чекало протистояння «Реала Сосьєдад», однієї з найрезультативніших команд групового етапу, і ПСЖ з нападником Кіліаном Мбаппе, який прагне титулу переможця Ліги чемпіонів. У домашній зустрічі парижани обіграли «Реал Сосьєдад» з рахунком 2:0. Іспанський клуб зараз у кризі, тож розправитися з ним команді Луїса Енріке не вартувало особливих зусиль. 

До матчу «Реал Сосьєдад» підійшов на хвилі поразок від «Севільї» (3:2) в чемпіонаті Іспанії та вильоту з національного кубка після серії пенальті проти «Мальорки» (4:5). Баски зараз сьомі в Ла Лізі з 40 очками. Вихід у чвертьфінал був надзвичайно важливим для них: команда прагнула вдруге в історії вийти в 1/4 Ліги чемпіонів після далекого сезону 1982/83, коли в 1/8 вибила «Селтік».

Тим часом ПСЖ очолює Лігу 1: випереджає «Брест» на 9 очок і має 55 балів. Однак останній матч проти «Монако» (0:0) залишив неприємний посмак: у тому поєдинку Луїс Енріке вирішив замінити Мбаппе.

До заявки «Реала» на зустріч не потрапили Карлос Фернандес, Аєн Муньйос, Одріосола, Аріц Елустондо й Захарян. У парижан пропускали Кімпембе, Шкриняр й Асенсіо. Оярсабаль повернеться до стартового складу після перепочинку, і це було найкращою новиною для «Реала Сосьєдад».

ПСЖ зі старту створив небезпечний момент поруч з воротами суперника: на 9-й хвилині Мбаппе віддав пас на Баркола, котрий замикав, але Реміро врятував.

На 15-й хвилині невгамовний Мбаппе відкрив рахунок. Дембеле розрізав оборону басків чудовим пасом на Кіліана, який у штрафному сам на сам розібрався із Субельдією та пробив на дальню, недосяжну для Реміро стійку — 0:1. Удар був таким сильним, що зірвав сітку з кріплень.

Фото: https://twitter.com/PSG_inside

Загалом у першому таймі ПСЖ панував на полі, пресингував і створював моменти. Натомість «Реал Сосьєдад» ні на що не спромігся.

По перерві Мбаппе зруйнував примарні надії басків — на 56-й хвилині він подвоїв перевагу парижан: вийшов з півзахисту на правильну позицію — уникнув офсайду — й реалізував вихід віч-на-віч ударом низом у ближній кут — 0:2. 

Пізніше французька команда знизила концентрацію, «Реал Сосьєдад» перехопив ініціативу й почав створювати гольові моменти.

На 63-й Андер Барренечеа забив, проте взяття воріт скасували через пас за лінію захисту.

За хвилину ще один момент не згаяв свіжий Барренечеа, який вийшов на заміну Шералдо Беккеру: нападник віддав низьку передачу на Мікеля Оярсабаля, але той не вразив ворота суперника. 

На 76-й баски не реалізували шансу після стандарту: Субельдіа вдарив на ближню стійку, м'яч пройшов повз Траоре, який підхопив його й віддав назад на Субіменді, проте м'яч пролетів вище від воріт.

Зрештою, на 89-й хвилині баскам таки вдалося: після того як Доннарумма відбив подачу Туррієнтеса, Мікель Меріно зіграв на добиванні й зробив рахунок 1:2. 

Однак дива не сталося — фінальний свисток зафіксував перемогу ПСЖ із загальним рахунком 1:4.

Іманоль Альгуасіль, тренер «Реала Сосьєдад», в інтерв'ю UEFA.com зазначив: «Перш за все я хочу привітати вболівальників, тому що вони сьогодні дійсно підтримали рівень Ліги чемпіонів. Також хочу привітати своїх гравців, тому що навіть якщо ми не виграли внічию, ми змагалися з однією з найкращих команд Ліги чемпіонів. Я дуже щасливий і дуже пишаюся, і ми сподіваємося, що незабаром ми знову зможемо грати в Лізі чемпіонів. Ми зробимо все можливе, щоб зіграти в Європі наступного сезону».

Наставник парижан Луїс Енріке прокоментував матч так: «Без сумніву, ми знали, наскільки складні наші суперники, наскільки хороша команда "Реал Сосьєдад", і вони показали нам це в Парижі в першому таймі. Сьогодні ми були трохи ближче до них весь час. Ми виграли гру, що і було нашою метою. Ми, менеджери, завжди намагатимемося знайти рішення, але це гравці зіграли добре. Вони всі зіграли на дуже високому рівні. Вони були надійні в захисті та дуже ефективні в атаці. Ми продемонстрували багатообіцяльну гру у двох матчах 1/8».

Камбек «Баварії»

У іншому двобої зустрілися «Баварія» та «Лаціо».

Цей сезон для «Баварії» перетворився з потенційно трофейного на кошмарний. У Бундеслізі мюнхенці відстають на 10 очок від «Баєра», а в першій грі плей-оф Ліги чемпіонів вони поступилися в гостях «Лаціо». І якщо зазвичай ліквідували б перевагу в гол без проблем, то нині заледве. А втім, і «Лаціо» не показує футболу рівня чвертьфіналу ЛЧ. Проте навіть він здатен був вибити мюнхенців, що значно пришвидшило б уже оголошений на кінець сезону відхід Тухеля.

У Мюнхені багато гравців «Баварії» не допомогли команді: Коман, Перетц, Бої та Сарр — через травми, Упамекано — через дискваліфікацію.

У «Лаціо» пропускав лише Патрік — через травму.

Мюнхенська команда прагнула 33-й раз вийти до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Найчастіше вона опинялася у чвертьфіналі після мадридського «Реала». Натомість для «Лаціо» це міг би бути другий в історії вихід у чвертьфінал, перший — у сезоні 1999/2000.

«Баварія» вдало увійшла в гру. Перший небезпечний момент створила вже на 6-й хвилині: Мюллер відкрився, і Сане пробив з-за меж штрафного майданчика трохи вище від воріт. 

Фото: https://twitter.com/FCBayern

На 17-й хвилині долучився Кейн, від краю поля він прокинув трохи вище від лівої стійки суперника.

На 37-й хвилині Іммобіле мав чудовий шанс після скидки захисника «Баварії» Де Лігта: італійський нападник на воротарській лінії пробив головою на дальню стійку, на жаль, неточно. 

Майже відразу після цього, на 38-й хвилині Кейн поклав край італійському опору: подача на дальню стійку Мюллеру, той віддав пас на Геррейро, який пропустив удар і перетворив його на асист для Кейна, котрий уміло пробив головою — 1:0. Гол підтвердив амбіції «Баварії» на повернення.

Фото: https://twitter.com/FCBayern

У доданий час, на 45+2 хвилині, «Баварія» відзначилася вдруге: Томас Мюллер замкнув вишукану передачу Матіаса де Лігта, пробивши головою з близької відстані, і вивів шестиразових чемпіонів уперед з рахунком — 2:0.

Інтрига зберігалася, адже «Лаціо» потрібен був лише один гол, щоб зрівнятися за сумою двох матчів, однак «Баварія» отримала заряд упевненості не підпустити команду Мауріціо Саррі до чвертьфіналу.

Фото: https://twitter.com/FCBayern

У другому таймі нічого не змінилося. Господарі володіли ініціативою та пресингували. На 66-й Сане й Мусіала повели «Баварію» в атаку, а завершив її Кейн. Англієць закрив усі питання вечора й забезпечив «Баварії» вихід у чвертьфінал. Сане пробивав на дальню стійку, голкіпер відбив, але на добиванні опинився Гаррі Кейн й оформив дубль — 3:0. 

Фото: https://twitter.com/FCBayern

Цей гол став для англійця шостим у восьми матчах цього розіграшу ЛЧ. Тож він зрівнявся з французом Кілліаном Мбаппе.

Нині Гаррі має 33 голи в 33 зустрічах — неймовірний показник англійського нападника.

Поєдинок завершився із загальним рахунком 3:1, тож «Баварія» продовжує виступи в ЛЧ. 

Томас Тухель, головний тренер мюнхенців, позитивно відгукнувся про виступ своєї команди: «Це був дуже солідний, дуже дисциплінований виступ. Ми не втратили голови. Грали трохи сміливіше й мали кращий ритм. А потім, звичайно, все покращилося завдяки голу, а тоді, в ідеальний момент, і другому. Це додало нам упевненості, і ми заслужили перемогу».

Мауріціо Саррі, тренер «Лаціо», в інтерв'ю SKY Sport Italy прокоментував матч так: «Після їхнього другого гола почався інший матч. Перший тайм минув на хорошому рівні, а сьогодні це була "Баварія", яку ми всі знаємо. У цьому змаганні ці команди витягують усе, але нам вдалося добре втриматися в матчі. Другий гол означав, що ми повернулися до роздягальні з розчаруванням, і було мало віри в те, що зможемо виправити це. Усе могло бути інакше. Наш виступ у Лізі чемпіонів був позитивним, з більшою кількістю перемог, ніж поразок».

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram