>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Перша сенсація в 1/8 ЛЧ — перемога «Лаціо» і страждання ПСЖ у матчі з «Реалом Сосьєдад»

14 лютого в 1/8 плей-оф зустрілися ПСЖ — «Реал Сосьєдад» і «Лаціо» — «Баварія»

​Перша сенсація в 1/8 ЛЧ — перемога «Лаціо» і страждання ПСЖ у матчі з «Реалом Сосьєдад»
Чіро Іммобіле «Лаціо» (справа) реагує після забиття голу (1:0) під час першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА
Фото: EPA/UPG

У груповому етапі ПСЖ не зміг зайняти першу сходинку в таблиці, пропустивши вперед «Боруссію Дортмунд». Тож у жеребкуванні отримав непростого суперника — «Реал Сосьєдад». Той лише втретє грає у єврокубковому турнірі, але може похвалитися найкращою захисною лінією: команда пропустила на груповій стадії ЛЧ лише двічі. 

Фото: https://www.psg.fr/

Від початку гри іспанці впевнено пресингували, ганяючи гравців ПСЖ на власній половині поля. Одразу створили й небезпечний момент: центрфорвард Андре Сілва після високого відбору досить небезпечно пробив з-поза штрафного, однак м'яч пролетів повз ворота, поруч зі стійкою. 

Натомість команда Луїса Енріке розпочала поєдинок у спокійному режимі, сподіваючись використати вільний простір за рахунок швидких гравців — Мбаппе і Дембеле. Єдиним ударом у площину воріт у першому таймі за парижан відзначився Мбаппе. Він стрімко вибіг у штрафний і пробив — від гола гостей врятував фантастичний сейв Реміро. На 45-й хвилині футболіст «Реала Сосьєдад» Меріно був близьким до взяття воріт, однак потужним дальнім ударом влучив у поперечину.

Після перерви ПСЖ усе ж продавив неймовірний захист іспанців. На 58-й хвилині парижани відкрили рахунок. Після подачі з кутового Маркіньос невдало пробив головою, але Мбаппе на дограванні вивів команду вперед — 1:0. Після мінімальної переваги «червоно-сині» покращили контроль м'яча, а баски «підсіли». Мбаппе мав шанс оформити дубль, однак воротар знову врятував «Реал Сосьєдад»: дотягнувся до м'яча й таки відбив його в поперечину. 

На 66-й хвилині Іманоль Альгуасіль випустив на поле росіянина Арсена Захаряна, з яким влітку підписали контракт до 2029 року. Таке підсилення не зарадило, «Реал Сосьєдад» пропустив удруге. На 70-й хвилині вінгер Баркола сам на сам обійшов захисника Траоре й прокинув м'яч повз голкіпера в сітку — 2:0. 

Тож аби вийти у наступну стадію плей-оф, через три тижні «біло-сині» мусять показати чудовий перфоманс на домашній арені «Аноета». 

Фото: https://www.psg.fr/

Після поєдинку наставник ПСЖ Луїс Енріке емоційно прокоментував: «Боже мій, як нам довелося страждати. Я хочу привітати «Реал Сосьєдад», який є чудовою командою і чудово змагався. Я був дуже схвильований, коли вийшов проти іспанців, вони добре домінували в першому таймі. Про матч-відповідь я ще навіть не можу нічого сказати».

Іманол Альгуасіль, тренер «Реала» був налаштований оптимістичніше: «У другому таймі, гадаю, ми могли пропустити більше, ніж 2:0. Тому задоволений тим, що пропустили лише два м'ячі. Я думаю, що якщо вдома гратимемо так, як у першому таймі сьогодні, то в нас будуть нагоди. Ми зможемо вистояти, конкурувати і створити для Парижа справжні труднощі».

Сенсаційна подія у ЛЧ: «Баварія» показала бездарну гру

«Лаціо» приймав мюнхенську «Баварію» на Олімпійському стадіоні в Римі. Востаннє команди зустрічалися в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів сезону 2020/2021. Тоді в обох матчах «Баварія» перемогла (1:4, 2:1).

Абсолютні аутсайдери Серії А не мали шансів у боротьбі з титулованою командою Томаса Тухеля, яка в міжсезоння придбала чудового нападника Гаррі Кейна. Навіть попри численні травми гравців «Баварії» (Коман, Гнабрі, Девіс і Лаймер), саме команда з Німеччини була однозначним лідером у цій парі. І, здавалось би, які в них можуть бути проблеми з проходженням «Лаціо». Однак ні, римляни дали бій німцям і перемогли.

Фото: https://twitter.com/OfficialSSLazio

Із початку «Баварія» була активно налаштована, пресингувала й наступала, проте Мауріціо Саррі наситив оборону, і це стало справжньою проблемою для мюнхенців: на флангах були активними Сане й Мусіала, великою кількістю довгих передач відзначився Кімміх, цікаво забігав Кейн, але обороні римлян було на це байдуже. Перший тайм минув на рівних.

На перерву команди пішли з рахунком 0:0.

Одразу після свистка «Лаціо» теж отримав шанс пробити по воротах. Нападник Густав Танг Ісаксен знайшов шпарину в обороні противника й вискочивши віч-на-віч з Ноєром. Голкіпер скоротив дистанцію та вибив удар данця низом. 

Уже на 67-й хвилині «Лаціо» знову вибіг у контратаку: Іммобіле відпасував на Ісаксена, а коли спробував пробити, йому в ногу відкритими шипами влетів Дайот Упамекано. За що арбітр без вагань показав півзахисникові «Баварії» червоне світло та вказав на 11-метрову позначку. 

Чіро Іммобіле реалізував пенальті й вивів свою команду вперед — 1:0. Це восьмий гол нападника в останніх восьми домашніх матчах Ліги чемпіонів.

Фото: https://twitter.com/OfficialSSLazio

Пізніше футболісти «Лаціо» організували ще декілька моментів. «Баварці», хоч і в меншості, з поразкою не змирилися і продовжили атакувати. Та забити не змогли. Матч так і закінчився мінімальною перемогою господарів (1:0).

Мауріціо Саррі після поєдинку схвально відгукнувся про гру своєї команди: «Це перемога зусиль, моментів страждання. Є задоволення від того, що ми перемогли одну з найсильніших команд Європи, але є і жаль, тому що рахунок міг бути більшим. Мені сподобалася компактність і дух команди; ми рухалися одним мозком, і це важливо. Знали, що будуть складні моменти, але також і можливості, і ми скористалися однією з них».

А Томас Тухель не приховував гніву: «Ми розчаровані й злі через поразку. Я думаю, що ми програли гру, я не впевнений, що "Лаціо" виграв її. Не знаю, чому втратили впевненість у другому таймі, але ми програли, а потім відстали. Не можу пояснити, тому що казали команді, щоб зберігала інтенсивність і була ще сміливішою. Але ми, здавалося, втратили обличчя на початку тайму».

Німецькі медіа пишуть, що звільнення Тухеля цілком ймовірне, якщо «Баварія» не вийде до чвертьфіналу. 

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram