>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Ліга чемпіонів повертається: оцінюємо шанси команд

За головний футбольний трофей планети (так, ми знаємо, що є Чемпіонат світу, та все ж) змагаються 16 команд. Є очевидні фаворити — 14-разовий переможець турніру «Реал Мадрид», чинний переможець «Манчестер Сіті», майже ідеальна машина для перемог «Баварія» з Мюнхена, блискучий «Парі Сен-Жермен». А є й практично гарантовані аутсайдери на кшталт «Реала Сосьєдад» чи ФК «Копенгаген». Але це футбол, тому може статися всяке…

Ми ж коротко пробіжимося по прогнозах на матчі цього тижня. 

​Ліга чемпіонів повертається: оцінюємо шанси команд
Фото: https://www.marca.com/

Матчі 1/8 фіналу

Вівторок, 13 лютого: 
22:00 «Копенгаген» — «Манчестер Сіті»
22:00 «РБ Лейпциг» — «Реал» 
Де дивитися: сервіс MEGOGO
(матчі-відповіді: середа, 6 березня)

Середа, 14 лютого: 
22:00 «Лаціо» — «Баварія» 
22:00 «Парі Сен-Жермен» — «Реал Сосьєдад»
Де дивитися: сервіс MEGOGO
(матчі-відповіді: вівторок, 5 березня)

«Копенгаген» — «Манчестер Сіті»

Пеп Гвардіола поїхав у Копенгаген за перемогою
Фото: https://twitter.com/ManCity
Пеп Гвардіола поїхав у Копенгаген за перемогою

Досі «Копенгаген» лише раз брав участь у плей-оф Ліги чемпіонів — у сезоні 2010/2011, коли вибув в 1/8 фіналу від «Челсі». Зараз клуб не в найкращій кондиції: на зимову перерву в данській Суперлізі пішов лише третім. Також не зміг перемогти «Сіті» в чотирьох попередніх зустрічах у всіх турнірах. Двічі програв і двічі зіграв унічию. 

Натомість «Манчестер Сіті» явно прагне продовжити свою восьмиматчеву переможну серію в Лізі чемпіонів — наразі найдовшу для будь-якої англійської команди в історії турніру.

У Копенгагені «городяни» зіграють без Лерагера, який отримав червону картку в останньому поєдинку групового етапу проти «Галатасарая», та все ж підопічні Пепа Гвардіоли навряд чи поїдуть додому без перемоги. Експерти Favbet оцінюють їхні шанси на перемогу в 77 %

«РБ Лейпциг» — «Реал»

РБ «Лейпциг» готується дати бій одній з кращих команд світу
Фото: https://twitter.com/RBLeipzig
РБ «Лейпциг» готується дати бій одній з кращих команд світу

Матч на «Ред Булл Арені Лейпциг» гарантовано стане окрасою цього етапу турніру. 

Господарі посіли друге місце в турнірній таблиці групи В, двічі програвши на груповому етапі чинному чемпіону «Манчестеру Сіті». «Реал» же отримав 100 % результат на груповому етапі й став переможцем групи С.

Команди двічі зустрічалися в Лізі чемпіонів УЄФА, обидва рази — на груповому етапі минулого сезону. Здобули домашні перемоги, включаючи тріумф «Лейпцига» з рахунком 3:2 і перемогу «Мадрида» з рахунком 2:0. 

«РБ Лейпциг» здобув переконливі результати в останніх дев’яти домашніх іграх у всіх турнірах: сім перемог і дві поразки.

«Реал Мадрид» цього сезону зазнав лише двох поразок у виїзних іграх, причому обидві припали на «Атлетіко Мадрид».

«Лейпциг» забивав щонайменше двічі в чотирьох з останніх шести домашніх ігор у Лізі чемпіонів, записав чотири перемоги. «Реал» здобув п’ять перемог в останніх шести виїзних іграх у змаганнях, забив принаймні двічі в п’яти іграх за цей період.

«Лейпциг» вийде на матч майже без втрат, лише участь Амаду Хайдара викликає сумніви через травму коліна. Карло Анчелотті доведеться обійтися без найкращого бомбардира Джуда Беллінгема, оскільки він отримав травму щиколотки під час перемоги над «Жироною». Та все ж королівський клуб не програв в останніх п'яти іграх, забивши 12 голів і пропустивши чотири рази. Він виграв вісім з останніх 10 виїзних поєдинків у всіх турнірах. Експерти Favbet оцінюють шанси на перемогу «Реала» у 44 %, «РБ Лейпциг» — 30 %. 

Андрій Лунін
Фото: diariogol.com
Андрій Лунін

І, звісно ж, уболіваємо за нашого Андрія Луніна! 

«Лаціо» — «Баварія»

Фото: https://twitter.com/FCBayern

Мюнхенська «Баварія» не програвала в останніх 12 матчах проти італійських команд і виграла останні п’ять із цих протистоянь. У Лізі чемпіонів вона виграла 13 із 17 ігор, програвши лише раз. 

Чи зможе «Лаціо» змінити таку статистику й зупинити баварську машину? 

Римський клуб украй важко перемогти вдома: на «Стадіо Олімпіко» цього сезону вони зазнали лише однієї поразки — від лідера Серії А, «Мілана». Домашня форма «Лаціо» вражає, його результати в обороні разом з талантом атакувальної команди, включаючи Чіро Іммобіле, який забив вісім голів у своїх останніх 11 матчах у Лізі чемпіонів, передбачають, що переліченого може бути достатньо, щоб перешкодити «Баварії» здобути перемогу. Утім експерти Favbet прогнозують, що німецька команда таки тріумфуватиме: 57 % шансів на її перемогу проти 19 % у римлян.

«Парі Сен-Жермен» — «Реал Сосьєдад»

Роздягальня готова до важливого матчу
Фото: witter.com/PSG_inside
Роздягальня готова до важливого матчу

ПСЖ воліє продовжити свою 16-матчеву серію без поразок у всіх змаганнях і 13-матчеву серію на власному стадіоні. На матч Ліги чемпіонів у парижан гарантовано вийде Кіліан Мбаппе, однак не зможуть зіграти Нуну Мендеш і Мілан Шкріняр.

Підопічні Іманола Альгуасіла натомість не виграли й не зуміли забити в жодному попередньому поєдинку з чотирьох у всіх змаганнях.

До того ж «Реал Сосьєдад» через травми втратив Арітца Елустондо, Карлоса Фернандеса, Мартіна Меркеланца й орендованого в «Арсеналу» Кірана Тірні. 

Чи буде цей матч за таких умов грою в одні ворота? Сподіваємося, що ні. Експерти Favbet оцінюють шанси команд як 57 % проти 18 %. 

Віктор Хомінський, спортивний оглядач
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram