>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Друга розгромна поразка «Жирони» в сезоні і знову від «Реала»

Попри великі кадрові втрати в центрі захисту, підопічні Карло Анчелотті без проблем обіграли «Жирону» та збільшили відрив у турнірній таблиці до п'яти очок («Реал Мадрид» — 61, «Жирона» — 56). 

Найочікуваніший матч туру в Ла Лізі пройшов на «Сантьяго Бернабеу» в суботу, 10 лютого. Увага багатьох уболівальників іспанського чемпіонату була прикута до зустрічі двох кращих бомбардирів сезону — Артема Довбика й Джуда Беллінгема. У складі команд на поле вийшли три українці: Андрій Лунін («Реал Мадрид»), Артем Довбик і Віктор Циганков («Жирона»). 

Друга розгромна поразка «Жирони» в сезоні і знову від «Реала»
"Реал" Мадрид
Фото: https://twitter.com/realmadrid

Стартовий склад «Реала Мадрид»: Лунін, Васкес, Чуамені, Карвахаль, Менді, Камавінга, Кроос, Вальверде, Беллінгем, Вінісіус і Родріго. 

«Реал» перед матчем із «Жироною» втратив усіх чотирьох центральних захисників: до Алаби й Мілітао в лазареті додалися Рюдігер і Начо. Тож у центрі оборони «вершкових» утворилося абсолютно неймовірне поєднання правого захисника Карвахаля й опорного півзахисника Чуамені.

Стартовий склад «Жирони»: Газзаніга Ян Коуту, Ерік Гарсія, Хуанпе, Мігель Гутьєррес, Іван Мартін, Алейш Гарсія, Порту, Савіо, Циганков і Довбик.

ФК «Жирона»
Фото: https://twitter.com/GironaFC
ФК «Жирона»

Замість дискваліфікованого Мітчела команду вивів на гру другий тренер каталонців Сальвадор Фунес.

Господарі вирвалися вперед уже на шостій хвилині. Після паса Федеріко Вальверде нападник мадридців Вінісіус Джуніор дальнім ударом зі штрафного відправив м'яч у дев'ятку воріт «Жирони». 

Команда Анчелотті стримувала тиск і не давала супернику створювати атаки.

На 35-й хвилині «Реал» подвоїв перевагу. Цього разу Джуд Беллінгем вибіг уже з паса Вінісіуса, залишив Еріка Гарсію позаду, обійшов воротаря та пробив у порожні ворота — 2:0.

Вінісіус Джуніор
Фото: https://twitter.com/realmadrid
Вінісіус Джуніор

«Жирона» не створила жодного моменту за тайм і мала нуль ударів у площину воріт.

З перших хвилин другого тайму здавалося, що вона здатна повернутися в гру: ефективніше розпоряджалася м'ячем на чужій половині поля, акцентувала на лівому фланзі. Але тривало це недовго. На 54-й Беллінгем відзначився дублем. Бразилець Вінісіус Джуніор обіграв правого захисника Яна Коуту й ударив по воротах. Голкіпер каталонців відбив м’яч, а Джуд опинився в правильному місці й зіграв на дограванні — 3:0. Це 16-й гол англійця у Прімері. Одразу після забитого м'яча нападника замінили через ушкодження. 

Ще одна помилка Коуту обернулася контрвипадом команди Анчелотті. На 61-й хвилині з передачі невгамовного Вінісіуса Родріго зі штрафного майданчика поцілив у дальній кут і відзначився ще одним забитим м'ячем цього вечора — 4:0. Тим часом камери зафіксували зворушливий момент, як Віктор Циганков підтримав Коуту після невдачі. 

На 89-й хвилині той самий Коуту привіз пенальті у свої ворота. Однак Хоселу не реалізував його.

Українці в «Жироні» не змогли відзначитися: Артем Довбик кілька разів отримав м'яч у штрафному майданчику, але нічого не реалізував; в іншому епізоді — під час швидкої атаки своєї команди — він неточно віддав пас на підході до штрафного. На 70-й хвилині обох замінили. Довбик пішов з поля з десятьма дотиками (включно з трьома в чужому штрафному майданчику) та єдиним заблокованим ударом. 

Андрій Лунін відіграв за «Реал Мадрид» повний матч. І це сьомий сухий поєдинок Андрія в сезоні.

Андрій Лунін
Фото: https://twitter.com/realmadrid
Андрій Лунін

Виконати сейв голкіперові не вдалося, адже «Жирона» не спромоглася на жоден удар у площину воріт суперника.

Після фінального свистка Ян Коуту не стримав сліз через провал. «Реалівці» Родріго, Вінісіус і Джуд Беллінгем підійшли підтримати захисника команди-суперниці. 

На пресконференції наставник королівського клубу прокоментував: «Ми провели один з кращих матчів у сезоні. Це була легка гра з огляду на проблеми, яких у нас майже не було. Сьогодні ми побачили поєднання якості й самовіддачі на полі. Я роблю все можливе, щоб отримати найкращий результат від групи високоякісних гравців, вони головні герої в цьому плані. Далі Ліга чемпіонів, і ми повинні продовжувати в такому самому дусі. Маємо перевагу в Ла Лізі, але вона невелика».

Карло Анчелотті
Фото: https://twitter.com/realmadrid
Карло Анчелотті

Наступний матч «Реал Мадрид» зіграє 13 лютого з «РБ Лейпциг» у рамках 1/8 фіналу ЛЧ. (Прогнози букмекерів на цей матч можна прочитати тут.)

Також Карло Анчелотті підтвердив, що в Беллінгема розтягнення щиколотки, завтра він пройде медичне обстеження. Чи зможе англієць зіграти в наступному матчі, поки що невідомо. А ось Начо, який відчув дискомфорт у м'язах напередодні матчу з «Жироною», повернеться на поле вже у вівторок. 

Іспанська Marca процитувала тренера «Жирони» після нищівної поразки в Мадриді: «Ми були не на тому рівні. Намагалися грати один в один, але не виходило, оскільки "Реал" перебуває на максимальному рівні. Команді ні в чому дорікнути. “Жирона” не на тому рівні. Це допоможе нам вдосконалюватися. Сезон неймовірний. Я ніколи не відчував, що ми можемо перемогти. Але ми все ще мріємо. Мусимо мати смирення, щоб знати, де перебуваємо. Метою було конкурувати з "Реалом", але цього не сталося. Лише чотири чи п'ять команд у світі можуть конкурувати з Мадридом на цьому рівні. "Реал" нагадав нам, що це не наша боротьба».

Зазначимо, це лише друга поразка «Жирони» в цьому сезоні і знову від «Реала». Перший матч завершився з рахунком 0:3.

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram