>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна розкритикувала рішення Мінспорту бойкотувати змагання, де беруть участь росіяни

"Краще виходити та обігравати росіян на спортивному майданчику".

Світоліна розкритикувала рішення Мінспорту бойкотувати змагання, де беруть участь росіяни
Еліна Світоліна
Фото: btu.org.ua

Експерша ракетка України, бронзова призерка Олімпіади-2020 у Токіо Еліна Світоліна розкритикувала рішення Міністерства молоді та спорту України заборонити атлетам брати участь у міжнародних турнірах разом з росіянами та білорусами.

"Я не розумію цього рішення Мінспорту. Вони вже висловилися з приводу тенісу, ніби це через теніс усе сталося. Ми просто вистрілюємо собі в ногу. Багато спортсменів тепер не можуть виступати та представляти нашу країну", - цетує Світоліну ua.tribuna.com.

"Наразі дуже багато видів спорту знову повертає росіян та білорусів. Мені сумно за наших спортсменів, котрі віддали все життя спорту. Не розумію я позиції Мінспорту. Вони ж вибору спортсменам не залишають. Добре б вони дозволяли брати участь за бажанням, а так це наказ.

У нас можна заморозити очки й повернутися через час, а ось в інших видах спорту ситуація інша. Краще виходити та обігравати їх на спортивному майданчику. Це було б правильно", – впевнена Світоліна.

Нагадаємо, Еліна у першому раунді Roland Garros-2023 легко та невимушено обіграла у двох сетах з однаковим рахунком 6:2 представницю Італії Мартіну Тревізан (WTA 24).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram