>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

АТР виступила із заявою щодо ситуації з Джоковичем

Новакові загрожує 12 місяців в'язниці за надання неправдивої інформації.

АТР виступила із заявою щодо ситуації з Джоковичем
Фото: EPA/UPG

Асоціація тенісистів-професіоналів (АТР) на своєму офіційному сайті опублікувала заяву за підсумками слухань суду в Мельбурні у справі першої ракетки світу серба Новака Джоковича.

"ATP повністю поважає жертви, яких зазнав народ Австралії з моменту появи COVID-19, та чинну сувору імміграційну політику. Однак ускладнення, що виникли в останні дні, пов'язані з в'їздом гравців до Австралії, наголосили на необхідності чіткішого розуміння, інформування та застосування правил", - йдеться в заяві АТР.

"Цілком очевидно, що під час поїздки до Мельбурна Новак Джокович вважав, що йому було надано необхідне медичне звільнення, щоб відповідати правилам в'їзду.

Серія подій, що призвели до судових слухань у понеділок, завдала збитків на всіх фронтах, у тому числі добробуту Новака та підготовці до Відкритого чемпіонату Австралії", - наголошено у зверненні.

"Запити гравців про звільнення від медичних послуг подаються незалежно від ATP, однак ми постійно контактуємо з Tennis Australia (керівний орган тенісу в Австралії), щоб досягти порозуміння протягом усього цього процесу. Ми вітаємо підсумки слухань у понеділок і з нетерпінням чекаємо на захопливі тижні гри в теніс.

У ширшому сенсі ATP продовжує настійно рекомендувати вакцинацію для всіх гравців ATP Tour, що, на нашу думку, необхідно для того, щоб наш вид спорту зміг упоратися з пандемією", - закликала АТР.

"Це ґрунтується на наукових даних, що підтверджують користь для здоров'я та дотримання глобальних правил поїздок, які, як ми очікуємо, згодом стануть суворішими. Нас надихає той факт, що 97% зі 100 найкращих гравців щеплені до Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу цього року", - з оптимізмом зазначено в заяві.

Нагадаємо, що суд Австралії скасував ануляцію візи Джоковича. Проте серба підозрюють у наданні неправдивої інформації під час в'їзду до Австралії, що може обернутися тюремним терміном до року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram