>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суддя вкрав перемогу в Португалії, не зарахувавши гол Роналду на 90+3 хвилині - той пішов з поля, кинувши капітанську пов'язку

Матч ще тривав, коли Кріштіану залишив поле.

Кріштіану Роналду демонструє лайнсмену, наскільки м'яч перетнув лінію воріт
Фото: EPA/UPG
Кріштіану Роналду демонструє лайнсмену, наскільки м'яч перетнув лінію воріт

Драматично склався поєдинок у групі А відбірного турніру Чемпіонату світу-2022 між командами Сербії та Португалії.

До перерви чинні чемпіони Європи португальці зусиллями Діогу Жоти вигравали - 2:0.

Команда Фернанду Сантуша провела в Белграді на стадіоні "Райко Мітич" чудовий перший тайм, чого не скажеш про другу половину зустрічі.

На першій же хвилині другого тайму Александар Митрович до мінімуму скоротив відставання в рахунку - 1:2. А ще через чверть години Філіп Костич відновив статус-кво - 2:2.

На жаль для сербів, підопічні Драгана Стойковича не змогли трансформувати шквал атак у третій гол.

Під кінець поєдинку темп упав і все котилося до нічийного результату, коли на останніх секундах стався скандальний епізод, який будуть обговорювати ще не один тиждень.

Нуну Мендеш довгою діагоналлю знайшов у чужому штрафному майданчику Кріштіану Роналду, який у дотик класно перевів м'яч повз голкіпера Марко Дмитровича.

Спроба сербського захисника Стефана Митровича дістати м'яч не увінчалася успіхом - м'яч на пів метра перетнув лінію воріт, проте нідерландська бригада суддів на чолі з Данні Маккелі цього не помітила і не зарахувала гол.

Фото: скріншот
Фото: скріншот
Розлючений Роналду почав активно апелювати до лайнсмена, за що миттю отримав жовту картку.

Відтак Кріштіану кинув на поле капітанську пов'язку і пішов геть. Це сталося ще до фінального свистка.

Кріштіану Роналду
Фото: EPA/UPG
Кріштіану Роналду

Після матчу Кріштіану висловився щодо епізоду з незарахованим голом у ворота Сербії.

"Бути капітаном збірної Португалії - гордість і один з головних привілеїв у моєму житті. Я завжди віддаю і буду віддавати всього себе на благо моєї країни, це ніколи не зміниться.

Але бувають і важкі часи, особливо коли ми відчуваємо, що страждає ціла нація. Підніміть голови і прийміть наступний виклик. Уперед, Португаліє", - написав Роналду на своїй сторінці в Instagram.

Прокоментував скандальний епізод і наставник португальців.

"Рефері перепросив, і за це я його поважаю. Але неприпустимо, що в таких турнірах не використовують систему VAR або технологію фіксації гола. М'яч на пів метра зайшов у ворота, і не було ніяких перешкод між боковим арбітром і лінією воріт. Усе було очевидно.

Так, суддя перепросив, але це не вирішить проблему. Звичайно, рефері помиляються, адже вони теж люди, але саме для цього й існує VAR.

Реакція Роналду - природне розчарування людини, яка забила переможний гол за Португалію, але його не зарахували. Я не буду це обговорювати", - наводить слова Сантуша A Bola.

Огляд матчу Сербія - Португалія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram