>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

КДК УАФ рекомендує довічно відсторонити президента "Олімпіка" від футболу

Владиславу Гельзіну загрожує суворе покарання.

КДК УАФ рекомендує довічно відсторонити президента "Олімпіка" від футболу
Владислав Гельзін
Фото: olimpik.com.ua

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу рекомендує довічно відсторонити від футбольної діяльності президента "Олімпіка" Владислава Гельзіна, інформує "Профутбол DIGITAL".

Сьогодні КДК УАФ провів перше засідання з приводу поведінки президента донецького клубу після матчу з "Шахтарем". На засіданні голова комітету етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка рекомендував обрати максимальне покарання для Гельзіна у вигляді довічної дискваліфікації.

Сам президент "Олімпіка" не з'явився на засідання через позитивний тест на COVID-19.

При цьому 47-річний президент донецького клубу попросив організацію дати йому час для юридичної відповіді на звинувачення.

Натомість Баранка після засідання заявив, що це не тільки його рішення.

"Це не моє рішення, а всього комітету етики. Якщо говорити про мою думку, то у футболі не місце людям, які роблять такі заяви. Але вирішувати КДК, вони судді, а не я.

У минулому Гельзін говорив про мене багато поганих слів, а в результаті виявилося, що я мав рацію", - цитує функціонера "ПроФутбол". 

Нагадаємо, в матчі 17-го туру УПЛ між "Олімпіком" і "Шахтарем" (0:1) арбітр зустрічі Юрій Іванов не зарахував гол Таддеуса Нкенга у ворота "гірників" після підказки VAR, що викликало бурхливу реакцію президента "Олімпіка".

Після поєдинку Гельзін жорстко розкритикував дії Іванова.

Також він намагався увірватися в кімнату арбітрів. Спочатку президент "Олімпіка" спробував прорватися до суддів у перерві, а тоді і після гри.

КДК АУФ відкрив справу щодо Гельзіна. Через два тижні відбудеться повторне засідання КДК з цього питання, на якому і буде прийнято остаточне рішення.

Раніше президент "Олімпіка" заявив, що в український футбол повернулося системне беззаконня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram