>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" вигризло в Бельгії путівку в 1/8 фіналу Ліги Європи (оновлено)

Кияни подолали бельгійський бар'єр.

"Динамо" вигризло в Бельгії путівку в 1/8 фіналу Ліги Європи (оновлено)
"Динамо"
Фото: EPA/UPG

У Брюгге проти однойменної команди київські "динамівці" провели матч-відповідь у рамках 1/16 фіналу Ліги Європи.

З урахуванням результату першого поєдинку в Києві (1:1) українській команді необхідно було забити гол і не пропустити.

Підопічні Мірчі Луческу значну частину матчу старалися, билися і терпіли, але нічого не створили - суперник діяв дуже активно й організовано і сам створив пару неприємних небезпечних напівмоментів біля воріт киян.

Відчувалося, що сценарій повністю влаштовує господарів.

Багато що змінилося з виходом на 67-й хвилині Миколи Шапаренка. У діях гостей з'явилася якась конкретика. Сам Микола завдав небезпечного удару метрів із 20.

З'явилася надія. І вона втілилася в потрібний гол на 83-й хвилині. Жерсон Родрігес а-ля Ліонель Мессі черпачком закинув м'яч у штрафний майданчик "Брюгге" на Віктора Циганкова, а той дотиком спрямував його на лінію воротарського, де першим на м'ячі був Віталій Буяльський, який став героєм епізоду (як і в першому матчі) - 1:0.

Необхідно відзначити витримку Луческу, який до кінця вірив у Родрігеса і не замінив протягом матчу люксембурзького футболіста, хоча передумови для цього були.

Додамо, що до матчу в Брюгге київське "Динамо" не вигравало на виїзді в плей-офф Ліги Європи 10 років і 11 матчів, з лютого 2011 року, коли в Стамбулі був переможений "Бешикташ" - 4:1. За гостей тоді забив Андрій Шевченко.

Огляд матчу "Брюгге" - "Динамо".

"Динамо" здобуло потрібний результат і очікує нинішнього жеребкування 1/8 фіналу, в якому братиме участь й інший представник України - її чемпіон донецький "Шахтар".

"Гірники" в поєдинку у відповідь знову із "сухим" рахунком обіграли "Маккабі" завдяки реалізованому на 67-й хвилині Жуніором Мораесом пенальті - 1:0.

Огляд матчу "Шахтар" - "Маккабі".

Оновлення. УЄФА на офіційному сайті згадав часи, коли Генріх Мхітарян грав не проти, а за "Шахтар".

В даний час гравець збірної Вірменії є гравцем "Роми". Саме з римською командою "гірникам" належить зіграти в 1/8 фіналу ЛЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram