>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барселона" стоїть на порозі фінансового краху: у клубу понад €1 млрд боргу

Для каталонців усе може закінчитися катастрофою.

"Барселона" стоїть на порозі фінансового краху: у клубу понад €1 млрд боргу
"Барселона"
Фото: as.com

"Барселона" опублікувала річний фінансовий звіт, у якому зазначила серйозне погіршення економічного становища клубу, повідомляє видання Goal.

Зокрема, вказано, що борг сягнув €1,173 млрд, зокрема короткостроковий - €730 млн.

При цьому наголошено, що найбільша стаття витрат клубу - це фонд заробітної плати, який становить 74% бюджету клубу. Після початку пандемії ця ситуація вже призвела до переговорів із футболістами про відтермінування виплат.

Крім того, приблизно десяту частину загального боргу становить дебіторська заборгованість іншим клубам за трансфери - €126 млн. Наприклад, каталонці досі повністю не розрахувалися з "Ліверпулем" за Філіпе Коутіньо - винні 29 млн, ще 16 млн "блаугранас" повинні заплатити "Аяксу" за Френкі де Йонга, 21 млн - "Греміо" за Артура, 11 млн - "Баварії" за Артуро Відаля, а також 10 млн - "Бордо" за Малкома. 

При цьому останніх трьох уже немає в команді. Погасити ці борги клуб зобов'язаний до завершення цього фінансового року - 30 червня.

Також повідомляють, що сезон-2019/20 клуб завершив із чистим збитком у розмірі €488 млн.

Зазначено, що "Барселона" веде переговори зі своїми кредиторами щодо пролонгації договорів, посилаючись на істотний вплив коронавірусу на клубний бюджет. Деякі кредитори погодилися, з іншими тривають перемовини з приводу графіка виплат.

Очікувалося, що повернення вболівальників принесе клубу €56 млн у цій кампанії. Однак оскільки наразі це не передбачається, схоже, що план не буде реалізовано.

На тлі серйозних фінансових проблем клубу торік пішов у відставку президент "Барселони" Жозеп Бартомеу. Вибори нового очільника повинні відбутися 7 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram