>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" обійшов "Динамо" за кількістю завойованих трофеїв за час незалежності України

Але за загальною кількістю трофеїв "гірникам" ще далеко до киян.

"Шахтар" обійшов "Динамо" за кількістю завойованих трофеїв за час незалежності України
Фото: Twitter

В рамках 27-го туру Української прем'єр-ліги донецький "Шахтар" переграв "Олександрію" (3:2) і достроково, у 13-й раз став чемпіоном України.

Завдяки четвертому поспіль титулу переможця УПЛ, "гірники" обігнали київське "Динамо" за кількістю трофеїв у період незалежної України. Цей титул став 35-м для "Шахтаря".

Окрім золотих медалей чемпіона країни, донеччани 13 разів вигравали Кубок України, 8 разів завойовували Суперкубок країни, а також один раз перемагали у Кубку УЄФА.

"Динамівці" ж у послужному списку мають 15 трофеїв чемпіона України, 11 Кубків і 8 суперкубків.

Київський клуб зрештою має непогані шанси знову відновити статус-кво; для цього підопічним Олексія Михайличенка достатньо успішно зіграти у фіналі Кубка України.

Що стосується загальної кількості трофеїв за всю клубну історію, то наздогнати киян в доступному для огляду майбутньому "гірникам" навряд чи вдасться, якщо врахувати, що "Динамо" є 13-кратним чемпіоном СРСР, 9-кратним володарем Кубка і 3-кратним володарем Суперкубка СРСР. Крім того, кияни перемогли 3 міжнародні кубки - 2 Кубки володарів кубків і один Суперкубок УЄФА.

Послужний список "Шахтаря" дещо скромніший: 4 Кубки і один Суперкубок СРСР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram