>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Греції запалили вогонь Олімпійських ігор-2020

На заході було небагатолюдно.

Фото: EPA/UPG

У четвер, 12 березня, на грецькій горі Олімп пройшла церемонія запалювання священного Олімпійського вогню. Про це повідомила пресслужба Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

За традицією, факел запалили від променів сонця за допомогою спеціального дзеркала. У церемонії взяли участь всього кілька сотень людей.

Фото: EPA/UPG

Президент МОК Томас Бах, президент Греції Прокопіс Павлопулос і представники оргкомітету Токіо-2020 приєдналися до церемонії, продемонструвавши свою єдину підтримку ігор.

Фото: EPA/UPG

У своєму виступі на церемонії запалювання Олімпійського вогню Бах також похвалив Організаційний комітет.

"Наші японські друзі інтерпретують благородну місію Олімпійських ігор видатним чином. Японія продемонструє свої інновації та безмежну творчу енергію щодо стійкості, технологій та орієнтованого на людину зростання", - заявив президент МОК.

Глядачам заборонили відвідувати захід через коронавірус, а журналісти змогли спостерігати за церемонією лише здалеку.

Фото: EPA/UPG

До 19 березня естафета Олімпійського вогню пройде по території Греції, після чого його передадуть представникам Оргкомітету Ігор у Токіо.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, що нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація про те, що через поширення коронавірусу Олімпіаду-2020 можуть перенести або провести без глядачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram