>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлоністи здійняли нову хвилю звинувачень на адресу лідера збірної Росії

Олександр Логінов знову опинився під вогнем критики з боку колег.

Біатлоністи здійняли нову хвилю звинувачень на адресу лідера збірної Росії
Александр Логинов
Фото: sport-express.ru

Багато біатлоністів заявили, що не поважатимуть Олександра Логінова, поки він не вибачиться за порушення антидопінгових правил.

Зокрема, чемпіон світу 2015 року, чеський біатлоніст Ондрей Моравець висловив негативне ставлення до лідера російської збірної, який відбув дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.

"Я з ним навіть не вітаюся", - заявив Моравець в інтерв'ю Idnes.cz.

Погоджується зі своїм співвітчизником і Міхал Крчмар, який заявив, що не поважає Логінова.

"Важко поважати таку людину. Я нічого не маю проти Росії, проблема полягає в Логінові. Він проводив маніпуляції зі своєю кров'ю, а якщо робив це, то робив з умислом. Переливанню крові немає виправдання", - наводить слова Крчмара чеське видання.

Своє ставлення до Логінова висловив і шведський біатлоніст Себастьян Самуелссон.

"Не здивувався перемозі Логінова (в Оберхофі, прим. LB.ua), адже він провів багато хороших гонок цієї зими. Але був дискваліфікований за прийом еритропоетину. Йому не місце в Кубку світу. Люди, які приймають допінг, не повинні повертатися", - цитує шведа Expressen.se.

Раніше Мартен Фуркад назвав перемогу Логінова на етапі Кубка світу з біатлону в Оберхофі "ганьбою".

У свою чергу, віце-президент Союзу біатлоністів Росії (СБР), дворазовий олімпійський чемпіон Сергій Чепіков закликав Міжнародний союз біатлоністів Росії (IBU) впливати на біатлоністів, щоб вони були більш обережні у висловлюваннях на адресу Логінова.

"Мені здається, що потрібно повідомити і попросити керівництво IBU, щоб спортсмени були більш акуратними у висловлюваннях і не було безпідставних звинувачень. Керівництво IBU повинне сказати спортсменам, що є певні рамки, правила. Багато спортсменів з інших країн відбували дискваліфікацію, але чомусь всі акценти розставляють на Олександрі. Це неправильно, неетично, не по-спортивному, не по-чоловічому", - цитує Чепікова championat.com. 

Нагадаємо, на минулому етапі  Кубка світу в німецькому Оберхофі Логінов виграв спринтерську гонку і став першим в естафеті в складі збірної Росії.

У загальному заліку Кубка світу Логінов розташовується на другій позиції, поступаючись лише норвежцю Йоганнесу Бьо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram