>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК "натиснув" на Україну, щоб скасувати заборону на участь українських спортсменів у змаганнях у Росії

Томас Бах заявив про втручання МОК у цей процес

МОК "натиснув" на Україну, щоб скасувати заборону на участь українських спортсменів у змаганнях у Росії
Фото: EPA/UPG

Голова Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що на Україну тиснули за допомогою розмов на різних рівнях, а також діями - у нашої країни відібрали чемпіонат Європи з боротьби. Метою тиску було домогтися скасування заборони на участь українських спортсменів у змаганнях у Росії.

"Ми втрутилися на різних рівнях, аж до президента України. Першим попередженням став чемпіонат Європи зі спортивної боротьби серед кадетів, який є кваліфікаційним для Ігор у Буенос-Айресі, його перенесли з України в Чорногорію, - заявив президент МОК виданню Р-Спорт. - Зараз ми отримали офіційне підтвердження від українського уряду, що цей закон вже не чинний. У результаті українські атлети беруть участь у змаганнях в Росії. Уряд відмовився платити за них. Ми не можемо змусити уряд. Але їм дозволили подорожувати і змагатися".

"Зняття заборони дозволяє Міжнародній федерації плавання провести юнацький чемпіонат світу зі стрибків у воду в Україні, після того як Україна надасть усі необхідні гарантії участі всіх національних олімпійських комітетів, включаючи російський", - зазначив Бах.

Раніше міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав указ про бойкот змагань, які проходять на території Росії.

Пізніше закон змінили - українським спортсменам дозволили брати участь у змаганнях, які проводять у Росії, але не коштом держави.

Разом із тим заборона для військовослужбовців ЗСУ брати участь у таких змаганнях залишилася чинною, через що срібний призер Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро і чемпіон світу-2015 Жан Беленюк не взяв участь у Чемпіонаті Європи з боротьби, який проводять у російському Каспійську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram