>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Зоря" вперше виграла "бронзу" чемпіонату України

"Олімпік" пробився в Лігу Європи.

"Зоря" вперше виграла "бронзу" чемпіонату України
Фото: zarya-lugansk.com

Футболісти луганської "Зорі" стали бронзовими призерами чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги і вдруге поспіль безпосередньо потрапили в груповий турнір Ліги Європи УЄФА.

У матчі 31-го туру луганчани на виїзді перемогли одеський "Чорноморець" з рахунком 1:0.

Раніше найвищим досягненням луганського клубу було четверте місце, до якого Юрій Вернидуб приводив свою команду в сезонах 2014/2015 і 2015/2016, повідомляє ua-football.

Після матчу команда Вернидуба набрала 51 очко і стала недосяжною для "Олімпіка", який йде на четвертому місці з 44 очками.

Своєю чергою "Олімпік" здобув путівку в Лігу Європи. Це стало відомо за підсумками 31-го туру чемпіонату України. На столичному стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського між донецьким "Олімпіком" і "Олександрією" зафіксовано нічию - 0:0.

Для "Олімпіка" це перший в історії вихід на міжнародну арену, для України ж "Олімпік" - вісімнадцятий представник в євротурнірах.

Таким чином, відомі чотири з п'яти учасників єврокубків від України. "Шахтар" і "Динамо" зіграють у Лізі чемпіонів, "Зоря" і "Олімпік" - в Лізі Європи. Ще одне місце в другому за престижністю європейському турнірі дістанеться "Чорноморцю" або "Олександрії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram